Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăFost poliţist în Timişoara, care s-a opus "retrocedărilor vizibil ilegale", vrea în...

Fost poliţist în Timişoara, care s-a opus „retrocedărilor vizibil ilegale”, vrea în Parlamentul European

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Preşedintele Organizaţiei Locale Timişoara a PP-DD a precizat, cu această ocazie, temele pe care le va aborda pe parcursul viitoarei campaniei electorale, prima dintre acestea referindu-se chiar la „retrocedările frauduloase, în urma cărora aproape 140 de palate au ajuns în posesia anumitor clanuri, ceea ce face Europa să se întrebe dacă România este stat de drept”.

Ilie Bertea a mai declarat că pe parcursul activităţii sale ca locţiitor al comandantului Poliţiei Municipiului Timişoara şi de comandant al aceleiaşi instituţii, în perioada 15 decembrie 1990 – aprilie 1997, s-a opus „retrocedărilor vizibil ilegale”, fiind susţinut de primarul de atunci al Timişoarei, Viorel Oancea. Dar, după ce a fost „promovat” la conducerea Poliţiei Judeţene Timiş şi după ce s-a instalat administraţia Ciuhandu, situaţia a scăpat de sub control.

Pe de altă parte, preşedintele PP-DD Timişoara a atras atenţia că eticheta „retrocedare frauduloasă” nu trebuie generalizată şi că nu toate retrocedările sunt frauduloase; tocmai de aceea este binevenită înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă a retrocedărilor de imobile în Ardeal şi Banat, căci astfel proprietarii de imobile retrocedate în mod legal nu se vor mai vedea incluşi în categoria celor care le-au primit în mod ilegal.

Referitor la cea de-a doua temă de campanie pentru Parlamentul European, Bertea a declarat că aceasta va avea sloganul „Întoarcerea românilor pribegi la vatră, prin crearea de locuri de muncă destinate acestora şi prin oferirea de facilităţi, pentru a-şi putea desfăşura propria afacere.

Bertea a anunţat continuarea cooptări de membri de valoare, prezentându-l drept exemplu pe Gheorghe Niţă, economist, doctor în finanţe, care, în noua sa calitate de consilier al preşedintelui PP-DD Timişoara, va acorda consultanţă de specialitate membrilor de partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Articole asemănătoare