FOTO Asociaţia „Familia Verde” a făcut bilanţul după o nouă acţiune. „Nu pot ei arunca gunoi cât putem noi strânge!”

Date:

Peste 100 de oameni au venit sâmbătă, 21 septembrie 2013, în Parcul Dendrologic din Simeria. Elevi, însoţiţi de profesori, bunici şi părinţi, oameni fără nicio o obligaţie, sportivi, prieteni din cadrul Asociaţiei „Familia Verde” din Timişoara, administraţia parcului şi toţi cei care au aflat de pe Facebook că e rost muncă şi de făcut curat au venit alături de Grupul voluntar de sprijin al arboretumului. Scopul a fost acela de a aduna gunoaiele din canalul care traversează parcul. Lupta cu deşeurile a început la ora 13:00, când voluntarii s-au aliniat pe malurile canalului şi, înarmaţi cu sape, greble, căngi, saci menajeri şi bine îmrbăcaţi pentru a face faţă ploii care ameninţa să înceapă, au pornit la adunat pet-uri, sticle, cauciucuri, spray-uri şi tot felul de deşuri aruncate la întâmplare.

„Considerăm că reuşita unei asemenea acţiuni nu constă în cantitatea de gunoi adunată, deşi discutăm astăzi despre tone întregi de deşeuri strânse, ci în mesajul pe care împreună reuşim să îl transmitem. Nu putem să ne lăsăm invadaţi de gunoaiele aruncate la întâmplare. Trebuie să învăţăm că gunoiul are locul lui unde ne putem debarasa de el, iar mediul, la rândul lui, are şi el locul lui, în sufletele noastre. Suntem convinşi că oamenii vor arunca din ce în ce mai puţine deşeuri în mediu pe măsură ce vom fi tot mai mulţi care să le adunăm”, susţin organizatorii zilei de curăţenie din parcul de la Simeria.

La finalul zilei peste 4 tone de deşeuri au fost scoase din canalul care traversează parcul. Va mai fi nevoie de încă un efort pentru a se finaliza acţiunea pe întregul curs de apă. „Suntem convinşi că împreună cu toţi prietenii noştri o să reuşim acest lucru” au mai spus aceştia.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare