Municipalitatea timișoreană anunță că a finalizat procesul de reabilitare a construcţiilor şi instalaţiilor la atelierul Colegiului Tehnic ”Regele Ferdinand”.
S-au încheiat lucrările de reabilitare a clădirii care adăpostește atelierul Colegiului Tehnic Regele Ferdinand din Timișoara. Construcția, în suprafaţă desfăşurată de 560 de metri pătrați, este destinată învăţământului profesional dual, care la această unitate înseamnă opt clase de şcoală profesională cu 220 de elevi, dintre care 62 de elevi la profilul electric, 78 de elevi – electromecanic, 80 de elevi – operatori maşini cu comandă numerică. 80 dintre elevii care studiază la această unitate de învățământ sunt cazaţi gratuit în internatul şcolii.
La Colegiul Tehnic Regele Ferdinand, în anul şcolar în curs, concurenţa a fost mare, existând patru clase a IX-a cu 116 elevi. Pentru anul viitor şcolar sunt 120 de solicitări şi vor fi iarăşi patru clase a IX-a.
Lucrările de bază care au fost realizate sunt cele de consolidare structurală, de termo-hidroizolaţie a acoperişului tip terasă, de reparaţii şi reamenajare a spaţiului interior, la instalaţiile sanitare interioare, la instalaţiile electrice, lucrări de protecţie la incendiu la interior și lucrări de instalaţii interioare de aer comprimat. Detaliat, s-au efectuat lucrări de consolidare structurală, prin consolidarea stâlpilor existenţi de pe conturul clădirii; lucrări de reparaţii şi reamenajare a spaţiului interior: recompartimentarea interioară a parterului, înlocuirea tamplăriei exterioare cu geamuri tip termopan şi tâmplărie din PVC, desfacerea şi refacerea tencuielilor exterioare degradate, demolarea şi refacerea trouarului perimetral; anvelopare tip termosistem; lucrări de instalaţii sanitare interioare: igienizarea şi refuncţionalizarea grupurilor sanitare existente; schimbarea instalaţiilor de alimentare cu apă rece şi apă caldă; lucrări la instalaţii electrice: iluminatul interior cu corpuri de iluminat cu lâmpi economice, circuite de prize 230V de utilizare generală şi prize 400V pentru echipamente şi utilaje ce compun dotarea atelierului; instalatii electrice pentru marcarea căilor de evacuare şi marcarea pozitiei hidranţilor; lucrări de instalaţii de aer comprimat: reţea inelară de distribuţie a aerului comprimat.
Valoarea investiţiei a ajuns la 764.481,66 de lei la care se adaugă TVA, sursa de finanţare fiind bugetul local.