DSC02722

Șoferul de origine lituaniană, în vârstă de 44 de ani, a încercat vineri să treacă la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, țigări din Lituania pentru o firmă din Republica Moldova cu sediul în Serbia. Atât documentele de însoțire a mărfii cât și marfa transporată în sine, au ridicat suspciuni în ochii oamenilor legii. Astfel, după o cercetare mai vastă întreprinsă de polițiștii de frontieră  împreună cu inspectorii vamali Moravița, precum și ofiţerii specialişti din cadrul ITPF Timişoara, au fost descoperite mai multe cutii de carton e conţineau 1.100 baxuri tigări (550.000 pachete ţigări) marca „Airlife”, susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală (lipsa înscrisurilor specifice produselor de marcă, a însemnelor de producător etc.).

Documentele de însoțire a mărfii s-au dovedit a fi neautentice iar “originalitatea” țigărilor este pusă sub semnul întrebării. Cetățeanul a declarat mai târziu că nu avea cunoştinţă de faptul că documentele de însoţire a mărfii sunt false şi bunurile transportate sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Obiectele de vânzare în valoare de aproximativ 6.600.000 lei urmează a fi reţinute în vederea confiscării de către autoritatea vamală dacă se constată că acestea aduc atingere dreptului de proprietate, iar în ceea ce privește cetăţeanul lituanian, acesta  va fi cercetat pentru savârşirea infracţiunii de folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here