Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Incredibila poveste a ”bunicului Dobri„ cerșetorul generos

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Povestea cerșetorului care nu are pentru el dar dă pentru alții a luat naștere în inima Bulgariei, Sofia în momentul în care un jurnalist a gasit în arhiva catedralei Nevsky numele celui care a donat cea mai mare suma lăcașului sfânt, 20.000 de euro.

Sărac în straie dar bogat în suflet, ”bunicul Dobri„, după cum este cunoscut, străbate zilnic 10 km din satul în care își duce existența și până în centrul Sofiei strângând din cerșit bănuți pe care, în ciuda credințelor trecătorilor, nu îi folosește pentru scopuri proprii ci …. îi donează bisericii și copiilor orfani. Batranul este văzut în fiecare zi lângă catedrala Sfântul Alexander Nevsky, unde șade alături de o conservă de metal străduindu-se să acumuleze o sumă, oricât de mică pentru a ajuta. Fericit și întotdeauna dispus să ofere o un gând bun trecătorilor ce se opresc din dinamisul vieții lor cotidiene și stau cu el la o vorbă, generosul cerșetor împarte cu aceștia pilde și cuvinte despre Dumnezeu. Nu vorbește despre faptele sale bune dar nici despre trecutul său, lucru ce demonstrează că povestea lui nu este o ”mascaradă de ochii lumii” ci o sclipire a bunătății ce-i izvorăște din interior.

Bătrânul de 98 de ani duce un trai sărăcăcios, descurcându-se cu pensia sa de 100 de euro și merindele primite de la trecători.

Povestea sa emoționantă a făcut înconjurul lumii, însă acest fapt nu l-a schimbat nicidecum pe cerșetorul generous care continuă să fie văzut încă de la primele ore ale dimineții în fața catedralei.

sursă foto: https://avaxnews.net

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare