Incredibila poveste a ”bunicului Dobri„ cerșetorul generos

- Advertisement -

Povestea cerșetorului care nu are pentru el dar dă pentru alții a luat naștere în inima Bulgariei, Sofia în momentul în care un jurnalist a gasit în arhiva catedralei Nevsky numele celui care a donat cea mai mare suma lăcașului sfânt, 20.000 de euro.

Sărac în straie dar bogat în suflet, ”bunicul Dobri„, după cum este cunoscut, străbate zilnic 10 km din satul în care își duce existența și până în centrul Sofiei strângând din cerșit bănuți pe care, în ciuda credințelor trecătorilor, nu îi folosește pentru scopuri proprii ci …. îi donează bisericii și copiilor orfani. Batranul este văzut în fiecare zi lângă catedrala Sfântul Alexander Nevsky, unde șade alături de o conservă de metal străduindu-se să acumuleze o sumă, oricât de mică pentru a ajuta. Fericit și întotdeauna dispus să ofere o un gând bun trecătorilor ce se opresc din dinamisul vieții lor cotidiene și stau cu el la o vorbă, generosul cerșetor împarte cu aceștia pilde și cuvinte despre Dumnezeu. Nu vorbește despre faptele sale bune dar nici despre trecutul său, lucru ce demonstrează că povestea lui nu este o ”mascaradă de ochii lumii” ci o sclipire a bunătății ce-i izvorăște din interior.

Bătrânul de 98 de ani duce un trai sărăcăcios, descurcându-se cu pensia sa de 100 de euro și merindele primite de la trecători.

Povestea sa emoționantă a făcut înconjurul lumii, însă acest fapt nu l-a schimbat nicidecum pe cerșetorul generous care continuă să fie văzut încă de la primele ore ale dimineții în fața catedralei.

sursă foto: https://avaxnews.net

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare