Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Se întâmplă din cauza României! Uniunea Europeană înăsprește procesul de aderare pentru statele candidate

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Aderarea României și a Bulgariei la Uniunea Europeană a pus sub semnul întrebării credibilitatea procesului de extindere a Uniunii Euopene, a declarat Stefan Fule, comisarul european pentru extindere. Acest efect este resimțit atât de statele membre, cât și de cele candidate, susține acesta.

„Mai presus de orice, aderarea României și Bulgariei a pus sub semnul întrebării credibilitatea întregului proces. Pentru că a fost pentru prima dată când UE a decis să introducă un mecanism special de cooperare și verificare asupra statelor membre”, a declarat el.

Potrivit Agerpres, comisarului european susține că exemplele României și a Bulgariei vor determina înăsprirea standardelor de aderare: „Ne determină să extindem și să înăsprim standardele. Statele candidate trebuie să demonstreze că legislația adoptată funcționează”, a completat comisarul european.

Comisarul Fule a încheiat explicând că, înainte ca el să înceapă să lucreze pentru Comisia Europeană, statele membre aveau la dispoziție doar câteva instrumente de a influența sau chiar de a bloca extinderea granițelor Uniunii Europene. Acum au peste o sută de posibilități de a face acest lucru. „Noi nu vrem să încetinim în niciun fel procesul de extindere. Dar orice stat membru are acum mai multe posibilități să monitorizeze calitatea bună a nivelului de pregătire a țărilor candidate”, a explicat Stefan Fule

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare