Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Galeria Jecza are o nouă provocare pentru timişoreni

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
20.9 ° C
22.3 °
19 °
44 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Fundaţia Interart TRIADE  şi  Clubul Rotary Timişoara vă invită sâmbătă, 29 septembrie, cu începere de la ora 19,00, la Galeria Fundaţiei Triade, Calea Martirilor 51/45, să « ascultaţi » poveştile mării, modelate de sculptorul  KOLUMBAN-ANTAL JOZSEF.

Tânărul artist s-a remarcat în cadrul expoziţiilor JUVENTUS ale Fundaţiei Triade.  Este originar din Odorheiu-Secuiesc, judeţul Harghita – o lume cu asprimi şi rigori ferme.

Plecat să studieze în Portugalia, la De Braganca, s-a întâlnit, însă, cu Marea. Fluiditatea, reveria şi muzica mării, Kolumban le-a cernut în forme, le-a fixat în semne, grăitoare pentru dorul lui de ape – corăbii, scoici, vase… Simboluri ale stabilităţii şi curgerii, în egală măsură.

Dată fiind autenticitatea substanţei pe care limbajul tânărului sculptor o transmite, acesta are şansa de a se converti în artă. Artă adevărată.

Este promisiunea pe care o face expoziţia prezentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare