România, stat fără medici?

0
1187

Colegiul Medicilor din România (CMR) ameninţă cu măsuri extreme dacă nu se vor lua măsuri în ceea ce priveşte creşterea salariilor şi stoparea exodului medicilor români. Medicii din judeţ ameninţă că îşi vor da demisia în bloc.

 

În luna martie, medicii au cerut ca profesia lor să fie scoasă din lista profesiilor bugetare, condiţii decente de lucru şi mărirea salariilor medicilor rezidenţi. De asemenea, CMR a iniţiat o campanie intitulată “Respectă-ţi medicul! Condiţia medicului în România”, prin care doreşte să atragă atenţia asupra statului medicului, care s-a degradat an de an. În plus, medicii vor ca salariile rezidenţilor să ajungă de la 700 de lei, cît este în prezent, la minim trei salarii medii pe economie. CMR ameninţă că dacă pînă la 1 octombrie cererile nu sînt satisfăcute, medicii din întreaga ţară vor demisiona în bloc pe 1 noiembrie.

O.T.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.