Guvernul a alocat, în sfârșit, cele 5 milioane de lei Spitalului de copii din Timișoara. De ce spune Robu că e ”fair-play”

- Advertisement -

Cuprinși în bugetul pe anul 2014, cele 5 milioane de lei promise de Guvernul României pentru extinderea Spitlalului de copii din Timișoara au fost virați în conturile Primăriei Timișoara abia acum, pe ultima ”sută” a anului în curs, ne anunță primarul capitalei Banatului, Nicolae Robu.

Sub sloganul ”În semn de fair-play”, Robu a făcut anunțul pe o celebră rețea de socializare, acolo unde are un grup de prieteni virtuali pe care îi ține la curent cu noutățile. ”După cum sunt convins că vă amintiți, dragi prieteni, pe parcursul anului 2014, am declarat, în repetate rânduri, ca Guvernul PSD condus de Victor Ponta nu a dat NICIUN LEU pentru Timișoara, menționând că, dacă situația se va schimba, voi fi primul care va face cunoscut acest lucru. Ei bine, în sfârșit, Guvernul a virat în contul Primăriei Timișoara suma de 5 milioane lei, aprobată de la începutul anului prin Legea bugetului pe 2014, pentru Noul Corp al Spitalului de Copii. Evident, faptul nu poate decât să ne bucure” a anunțat Robu, pe grupul ”Împreună pentru Timișoara”, creat chiar de edilul-șef de pe Bega, pe Facebook.

Primarul Timișoarei nu se limitează doar la a ”anunța” acest fapt, solicitând actualei guvernări să-și asupe o parte importantă a proiectului și să anunțe cu câți bani sunt dispuși să contribuie la acest proiect. ”Cer, însă, în continuare, Guvernului, să includă Noul Corp al Spitalului de Copii din Timișoara în planul național de investiții și să comunice suma totală cu care se angajează să participe la realizarea lui, respectiv eșalonarea respectivei sume pe ani bugetari, pentru a ne permite să facem și noi același lucru cu cota parte ce ne va reveni prin diferență. Reamintim că valoarea totală a investiției este de cca 100 milioane lei! Pentru 2015, ne așteptăm din partea Guvernului, pentru obiectivul în discuție, la cel puțin 20 milioane lei” a solicitat Nicolae Robu.

Așa cum era de așteptat, edilul Timișoarei nu se limitează la atât, solicitând Guvernului grăbirea proiectului de realizare a sectorului sudic al șoselei de centură a Timișoarei. ”Dacă tot veni vorba de Guvern, reamintesc că așteptăm să vedem inclusă în master plan-ul pe transporturi Centura Sud a Timișoarei, omisă inițial și realizarea ei cât mai grabnică” a încheiat edilul de pe Bega.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Timișoara – de la primul tramvai electric la întâiul mijlocul de transport în comun cu cea mai lungă autonomie din lume

De-a lungul secolelor, în Banat s-au înregistrat nenumărate premiere....

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Promisiuni de la Guvern: Ambulanta in fiecare comuna din Romania

Guvernul a adoptat un Memorandum privind instituirea schemei de...

23 de milioane de lei pentru spitalele din Timis, de la Ministerul Sanatatii

Ministerul Sănătății a alocat 10 milioane de lei pentru...

Politistii locali care patruleaza in CIVIL, ”curata” bugetul nesimtitilor, la Timisoara

Acțiunile polițiștilor locali care patrulează în civil prin Timișoara...

Nicolae Robu se lauda, din nou, cu noul corp al Spitalului de Copii. Vezi cum arata!

Primarul Timișoarei se laudă, din nou, pe Facebook, de...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img