Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Guvernul da posibilitatea bancilor sa acorde credite in lei pentru Prima Casa

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
12.9 ° C
13.9 °
9 °
68 %
6.2kmh
0 %
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
5 °
lun
2 °
mar
5 °

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotarare prin care sunt aduse unele modificari la normele de implementare a programului Prima Casa, in sensul ca finantatorii vor avea posibilitatea sa acorde si credite in lei prin acest program.

„Propunerea urmareste ca, prin introducerea posibilitatii de completare a ofertelor finantatorilor participanti in program cu varianta de creditare in lei, sa dinamizeze competitia pe acest segment de creditare si prin orientarea cererii din partea potentialilor beneficiari catre ofertele competitive de creditare in lei, sa conduca la diminuarea riscului valutar”, se precizeaza in nota de fundamentare a proiectului de hotarare.

De asemenea, in textul citat se mai arata ca „propunerea are in vedere contextul actual in care se gasesc atat sistemul bancar european, cat si cel national, marcat de diminuarea capacitatii pietei locale de a asigura finantarea in euro, de dificultatile pe care le intampina jucatorii din sistemul bancar national in procurarea de valute straine, in special de euro”.

Bancile pot introduce oferte noi pentru Prima Casa, pentru a avantaja creditele in lei

Practic, se da posibilitatea finantatorilor sa modifice costurile totale ale finantarilor acordate din plafonul alocat pe anul 2012, cu conditia incadrarii in limitele maxime ale costurilor totale ale finantarilor (EURIBOR la trei luni plus o marja de maximum 4% pe an pentru creditele in euro, respectiv ROBOR la trei luni plus o marja de maximum 2,5% pe an pentru creditele in lei) si cu instiintarea prealabila a MFP si FNGCIMM.

„Modificarea nivelurilor costurilor totale ale finantarii va putea opera doar pentru finantarile acordate de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari”, se mai precizeaza in HG amintita.

Guvernul a avut pe ordinea de zi a sedintei de miercuri proiectul de hotarare pentru modificarea art. 3 alin.(7) din anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casa”.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare