Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialINCENDIU într-un tramvai din Timișoara! Doi puști au dat foc unui scaun...

INCENDIU într-un tramvai din Timișoara! Doi puști au dat foc unui scaun într-un tramvai de pe linia 9 FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Tramvaiele, troleibuzele sau autobuzele din Timișoara sunt supuse deseori actelor de vandalizare. Fie că vorbim despre tot felul de ”specimene” care împut atmosfera, de ”aburiții” care varsă pe podelele mijloacelor de transport public sau de cei care-și expun pasiunile artistice desenând pe toți pereții, scaunele și chiar geamurile acestora, sau chiar despre cei care rup foliile lipite pe geamuri pentru a proteja călătorii de căldurile verii, ori de cei care rup și distrug ”mobilierul”, toate au un numitor comun: lipsa de educație.

Acest aspect a fost ”reconfirmat” în dimineața zilei de joi, 26 februarie 2015, când doi adolescenţi au dat foc unui scaun dintr-un tramvai care circula pe linia 9. Incidentul a avut loc în jurul orei 10:30, însă spre marea satisfacție a ”orgoliului civic”, ceilalţi călători prezenţi în tramvai au sesizat actul de vandalizare şi au intervenit pentru a stinge scaunul aprins de cei doi puști inconştienţi. După ce a fost informat de călători despre neplăcutul eveniment petrecut în tramvai, vatmanul a înştiinţat Poliţia, iar doi tineri au fost reţinuţi de oamenii legii pentru vandalizarea mijlocului de transport în comun.

Din pricina mirosului produs de fum, tramvaiul a fost retras din circulaţie timp de o oră, ceea ce a dus la nedorite întârzieri pe această linie, chiar dacă din Depoul Dâmboviţa a fost trimis în traseu un tramvai-rezervă, pentru a suplini tramvaiul retras.

Conducerea Regiei Autonome de Transport Timișoara (RATT) trage și un semnal de alarmă pe această cale. ”Facem apel, pe această cale, către toţi călătorii de bunăcuviinţă să informeze şoferii sau vatmanii când asistă la astfel de acte de vandalizare în interiorul mijloacelor de transport în comun, pentru a putea interveni sau, dacă este cazul, să anunţe organele abilitate”, susțin reprezentanții Regiei.

RATT ne-a pus la dispoziție câteva imagini cu scaunele vandalizate în ultima perioadă de oamenii care nu au fost prezenți când s-a ”împărțit” bunul simț. Și noi ne gândim la tramvaie noi, confortabile… cu astfel de specimene va fi foarte greu!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Lacrimi și suspine! Părinții sunt dezamăgiți că, după incendiu, primarul Fritz nu a venit cu televiziunile și la grădinița municipalității

Aseară, în zona centrală a Timișoarei, a izbucnit un mic incendiu, la una dintre...

Cinism în formă pură! Primarul Dominic Fritz aplică tehnici de manipulare pentru to(n)ți ca să scape de Ionuț Nasleu de la Piețe SA

Remeber: primul lucru, după ce a fost instalat în funcția de primar al municipiului...

Goia scoate pensionarii în stradă, dar nu bea decât apă minerală cu coloizi de aur și argint!

Cine nu a auzit despre Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, clar, nu are cultură...