reabilitare-tramvai-4

Tramvaiele, troleibuzele sau autobuzele din Timișoara sunt supuse deseori actelor de vandalizare. Fie că vorbim despre tot felul de ”specimene” care împut atmosfera, de ”aburiții” care varsă pe podelele mijloacelor de transport public sau de cei care-și expun pasiunile artistice desenând pe toți pereții, scaunele și chiar geamurile acestora, sau chiar despre cei care rup foliile lipite pe geamuri pentru a proteja călătorii de căldurile verii, ori de cei care rup și distrug ”mobilierul”, toate au un numitor comun: lipsa de educație.

Acest aspect a fost ”reconfirmat” în dimineața zilei de joi, 26 februarie 2015, când doi adolescenţi au dat foc unui scaun dintr-un tramvai care circula pe linia 9. Incidentul a avut loc în jurul orei 10:30, însă spre marea satisfacție a ”orgoliului civic”, ceilalţi călători prezenţi în tramvai au sesizat actul de vandalizare şi au intervenit pentru a stinge scaunul aprins de cei doi puști inconştienţi. După ce a fost informat de călători despre neplăcutul eveniment petrecut în tramvai, vatmanul a înştiinţat Poliţia, iar doi tineri au fost reţinuţi de oamenii legii pentru vandalizarea mijlocului de transport în comun.

Din pricina mirosului produs de fum, tramvaiul a fost retras din circulaţie timp de o oră, ceea ce a dus la nedorite întârzieri pe această linie, chiar dacă din Depoul Dâmboviţa a fost trimis în traseu un tramvai-rezervă, pentru a suplini tramvaiul retras.

Conducerea Regiei Autonome de Transport Timișoara (RATT) trage și un semnal de alarmă pe această cale. ”Facem apel, pe această cale, către toţi călătorii de bunăcuviinţă să informeze şoferii sau vatmanii când asistă la astfel de acte de vandalizare în interiorul mijloacelor de transport în comun, pentru a putea interveni sau, dacă este cazul, să anunţe organele abilitate”, susțin reprezentanții Regiei.

RATT ne-a pus la dispoziție câteva imagini cu scaunele vandalizate în ultima perioadă de oamenii care nu au fost prezenți când s-a ”împărțit” bunul simț. Și noi ne gândim la tramvaie noi, confortabile… cu astfel de specimene va fi foarte greu!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.