ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

INCREDIBIL! ”Frații bicicletă” fac milioane pe ”spinarea” Primăriei Timișoara. S-au ”extins” până după Hotelul Continental FOTO

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cu siguranță vă aduceți aminte de ideea construirii unei parcări supraetajate de mari dimensiuni în spatele magazinului Bega, care a fost lăsată baltă după ce Primăria Timișoara a fost informată că spațiul pe care are planuri de soluționare a problemelor parcării, pe o latură a zonei care s-a transformat în arie pietonală, a fost… înstrăinat.

Spațiul a ajuns ”pe mâna” Bega Group – companie aflată sub patronajul „celebrilor” frați Emil și Marius Cristescu. Articolul 1 din HG 834/1991, legea în baza căreia terenul din spatele magazinului Bega a ajuns ”subit” în posesia fraților Cristescu spune că:

”Terenurile aflate în patrimoniul societăților comerciale cu capital de stat la data înființării acestora, necesare desfășurării activității conform obiectului lor de activitate, se determină, pentru societățile comerciale înființate prin hotărâre a Guvernului, de către organele care, potrivit legii, îndeplinesc atribuțiile ministerului de resort, iar pentru societățile comerciale înființate prin decizia organului administrației locale de stat, de către autoritatea publică județeană”.

Ca și cum ”extinderea” fraților Cristescu nu ar fi și așa grosolană, aceștia dețin mai mult decât s-a făcut public până acum, ”Cristeștii” având în administrare și terenul pe care se află Ceasul Floral, dar și terenul pe care se află Hotelul Continental, aici fiind incluse parcarea și terasele, un teren în suprafață de 9.250 de metri pătrați.

Nu o spunem noi, ci documentele! Conform unui extras de Carte Funciară obținut de Vocea Timișului, Complexul Hotelier Continental deține construcția imobilului, terasele și parcarea de pe Bulevardul Revoluției, nr.5, însă de la finalul lunii ianuarie a anului 2014, propietar este SC Turism Banatul SA, care, după doar patru zile (27.01.2014), își schimbă denumirea în SC Bega Turism SA, aparținătoare Bega Group – consorțiul de firme conduse de frații Cristescu.

Astfel, bogătașii Banatului fac milioane de lei pe an numai din taxarea parcării aferente Hotelului Continental, acolo unde, fiecare șofer care-și parchează mașina, trebuie să achite o taxă de 10 lei pe oră, toți banii strânși intrând direct în conturile fraților Cristescu.

Culmea, astăzi, 4 iunie 2015, cei doi afaceriști timișoreni au dat ordin ca serviciul Timpark să-și înceteze activitatea ”pe proprietatea lor”, frații Cristescu urmând să-și monteze bariere la intrarea în parcarea din spatele magazinului Bega, asta deși Nicolae Robu, primarul Timișoarei anunța la finalul lunii ianuarie că: ”Am cerut Serviciului Juridic să analizeze sub toate aspectele transferul de proprietate din avuția publică în patrimoniul Grupului Bega și am ajuns la concluzia că transferul s-a făcut abuziv, incorect și vom ataca în instanță acest act de transfer. Juriștii au aproape gata materialul cu care ne vom prezenta în instanță”.

În această situație rămâne întrebarea firească: Cine, cum și mai ales când va recupera PREJUDICIUL adus Municipiului Timișoara prin plata parcării de pe domeniul public către o societate privată? Asta în cazul în care cineva va putea face un calcul, sau mai rămâne o întrebare…… Oare domnul Robu a „bătut palma” cu frații Cristescu ?

Mai mult decât atât, dacă ”Cristeștii” pun mâna atât de ușor pe terenurile orașului, deși ”omul lor” Traian Stoia nu mai are prea multe atribuții în Primăria Timișoara, bătrânelul fiind plătit doar pentru a face act de prezență în instituție (asta dacă îl face), ne aștăptăm ca milionarii de la Bega Group să ne anunțe cât de curând că și spațiul pe care se află Ceasul Floral și Hotelul Continental e al lor.

Cu ajutorul cui fac ei toate aceste mânării, ar fi interesant de știut, dar și de ce nu mai spune Nicolae Robu nimic despre subiectul parcării, atât de stringent printre riveranii din Centrul Istoric.

 

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore