Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ionel Pascota câştigătorul cursei din Serbia

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Pascota Ionel-Vocea TimisuluiWeekend-ul trecut la Belgrad în Serbia a avut loc a doua etapă din Campionatul European de est unde România a fost reprezentată la clasa 600 Supersport de Ionel Pascota, sportiv legitimat la echipa din Giroc.

Ziua de sâmbătă, dedicată calificărilor a avut nenumărate răsturnări de situaţii cu Ionel Pascota şi Nenad Stojanovic, aceştia schimbând între ei la fiecare calificare prima poziţie.
În final ordinea grilei de start după calificări a fost:
1 – Nenad Stoianovic- Serbia
2 – Ionel Pascota – România
3 – Svetlin Ivanov – Bulgaria

Startul cursei a avut loc duminică la ora 14 iar după primele ture, Pascota se afla pe poziţia a şasea. În tură a noua, a început o recuperare spectaculoasă şi după încă două ture acesta a ajuns la conducerea cursei, poziţie care a menţinut-o până la final.
Cu această victorie Pascota trece la conducerea clasamentului general după primele două etape.
Rezultatele cursei au fost:
1- Ionel Pascota – România
2- Svetlin Ivanov – Bulgaria
3- Igor Arşic – Serbia

’’ A fost o cursă grea având în vedere că nu am găsit setările motocicletei până în ultimul moment. Am decis să se schimbe frâna de motor din aprinderea electronică chiar înainte de cursă şi asta ar fii putut duce la un rezultat negativ. În mod normal nu facem schimbări tehnice înainte de start fără să le testăm la calificări. După startul cursei mi-am impus să nu risc până voi înţelege frâna de motor pe fiecare viraj iar din tura a noua am început să forţez şi să iau ritmul cursei. După ce am preluat conducerea mi-a fost mai uşor ca şi recuperarea de pe poziţia a şasea. Campionatul mai are de disputat opt etape şi această victorie ne dă încrederea în câştigarea acestuia.’’ – a declarat Ionel Pascota.

Următoarea cursă va avea loc la Serres în Grecia în perioada 17-19 mai care va conta pentru Campionatul European de est şi Campionatul Naţional unde echipa Pascota Racing Team Giroc va fi reprezentată de mai mulţi sportivi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare