Compania iQuest, specializata in dezvoltarea de solutii si servicii software customizate, estimeaza o crestere a cifrei de afaceri la 19 milioane de euro, cu 20% mai mult in comparatie cu anul trecut.

“In momentul de fata, sarbatorim 10 ani de iQuest la Brasov impreuna cu 100 de angajati, in conditiile in care am inceput activitatea cu o echipa de doar 4 oameni. Am preferat sa crestem organic, iar pe cei 4, care au evoluat foarte mult si care ocupa in prezent pozitii cheie in cadrul companiei, ii consideram fondatorii iQuest la Brasov”, a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest.

In plus fata de Brasov, compania detine centre regionale de dezvoltare la Cluj-Napoca si Sibiu si numara la nivel national peste 450 de angajati, implicati in diverse proiecte din industriile strategice catre care compania se adreseaza, precum telecom, life sciences sau retail.

“Ce este particular la centrul de dezvoltare din Brasov este ca, inca de la inceput, aici s-au preluat cele mai multe proiecte din industria telecom; prin urmare cea mai mare parte a diviziei de specialisti telecom ai iQuest se regaseste astazi la Brasov”, a adaugat Brody.

Aproximativ 90% dintre afacerile iQuest sunt realizate cu companii din Europa de Vest, cu precadere in Germania, Elvetia, Marea Britanie si tarile Scandinave, iar printre clientii pentru care iQuest livreaza solutii si servicii customizate de software se numara companii de renume precum Roche, Vodafone, Puma, Financial Times sau Virgin Atlantic Airlines.

40 de angajari la Brasov pana la sfarsitul anului viitor

In prezent, iQuest a finalizat peste 90% din planul de angajare la nivel national anuntat la inceputul acestui an, iar pentru 2013, compania estimeaza la Brasov un numar de aproximativ 40 de noi angajari, fiind cautati specialisti in tehnologiile Java, NET si SharePoint.

Compania ofera solutii si servicii customizate de software pentru companii din industriile telecomunicatii, life sciences, servicii financiare, logistica si media.

 O.T.