Jandarmii Grupării Mobile din Timişoara – acțiuni ANTIDROG în școliile din mediul rural al judeţului Timiş

- Advertisement -

Marţi, 7 aprilie 2015, jandarmii din cadrul Grupării Mobile Timişoara, în parteneriat cu ofiţeri din cadrul Centrului Regional de Prevenire şi Consiliere Antidrog Timişoara, au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile şi a consumului de etnobotanice la care au participat elevii Liceului Tehnologic din Biled şi elevii Şcolilor Gimnaziale din Becicherecu Mic şi Dudeştii Noi.

Activitatea desfăşurată a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar, prevenirea delincvenţei juvenile şi reducerea riscului de victimizare în rândul minorilor. Au fost prezentate elevilor, aspecte privind prevenirea consumului de droguri, efectele acestuia din punct de vedere medical şi probleme care rezultă din cauza consumului acestora. Această activitate s-a desfăşurat în sistem interactiv, ocazie cu care au fost dezbătute teme de interes privind cauzele care generează delincvenţa juvenilă, răspunderea contravenţională a minorilor, respectarea regulamentelor şcolare şi a legilor.

La ”lecțiile” predate de jandarmi au luat parte peste 400 de elevi, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, alături de dascălii lor.

Totodată, au mai fost dezbătute probleme privind consumul de băuturi alcoolice şi fumatul ca şi factori generatori ai comportamentului agresiv, mult discutata problemă a cauzelor şi consecinţelor absenteismului şcolar, precum şi aspecte legate de prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi stradale.

Cu această ocazie au mai fost prezentate şi exerciţii demonstrative executate de câinii de serviciu împreună cu conductorii acestora, exerciţii care s-au bucurat de un real succes din partea copiilor prezenţi în număr mare, având în vedere că în această perioadă se desfăşoară şi programul ”Şcoala Altfel”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Un spaniol si-a pierdut portofelul in centrul Timisoarei. A ajuns la Consulatul Onorific!

Un cetățean spaniol și-a pierdut portofelul în zona centrală...

Calatorea fara bilet si le-a facut scandal controlorilor STPT. L-au potolit jandarmii

Un bărbat care călătorea cu mijloacele de transport în...

Tigari de contrabanda, depistate de jandarmi si ”vamesi” intr-o piata din Timisoara

Trei persoane au fost depistate în timp ce comercializau...

Structura anului scolar 2020/2021, in dezbatere publica. Daca nu-ti place, scrie ministerului!

Ieri a fost lansată în dezbatere publică structura viitorului...

Jandarmii timisoreni cauta viitori colegi. Vezi conditiile de admitere

Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Glad Voievod” Timişoara desfăşoară, în...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img