AcasăStiriEducatieJandarmii Grupării Mobile din Timişoara - acțiuni ANTIDROG în școliile din mediul...

Jandarmii Grupării Mobile din Timişoara – acțiuni ANTIDROG în școliile din mediul rural al judeţului Timiş

Marţi, 7 aprilie 2015, jandarmii din cadrul Grupării Mobile Timişoara, în parteneriat cu ofiţeri din cadrul Centrului Regional de Prevenire şi Consiliere Antidrog Timişoara, au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile şi a consumului de etnobotanice la care au participat elevii Liceului Tehnologic din Biled şi elevii Şcolilor Gimnaziale din Becicherecu Mic şi Dudeştii Noi.

Activitatea desfăşurată a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar, prevenirea delincvenţei juvenile şi reducerea riscului de victimizare în rândul minorilor. Au fost prezentate elevilor, aspecte privind prevenirea consumului de droguri, efectele acestuia din punct de vedere medical şi probleme care rezultă din cauza consumului acestora. Această activitate s-a desfăşurat în sistem interactiv, ocazie cu care au fost dezbătute teme de interes privind cauzele care generează delincvenţa juvenilă, răspunderea contravenţională a minorilor, respectarea regulamentelor şcolare şi a legilor.

La ”lecțiile” predate de jandarmi au luat parte peste 400 de elevi, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, alături de dascălii lor.

Totodată, au mai fost dezbătute probleme privind consumul de băuturi alcoolice şi fumatul ca şi factori generatori ai comportamentului agresiv, mult discutata problemă a cauzelor şi consecinţelor absenteismului şcolar, precum şi aspecte legate de prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi stradale.

Cu această ocazie au mai fost prezentate şi exerciţii demonstrative executate de câinii de serviciu împreună cu conductorii acestora, exerciţii care s-au bucurat de un real succes din partea copiilor prezenţi în număr mare, având în vedere că în această perioadă se desfăşoară şi programul ”Şcoala Altfel”.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente