Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieJandarmii Grupării Mobile din Timişoara - acțiuni ANTIDROG în școliile din mediul...

Jandarmii Grupării Mobile din Timişoara – acțiuni ANTIDROG în școliile din mediul rural al judeţului Timiş

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marţi, 7 aprilie 2015, jandarmii din cadrul Grupării Mobile Timişoara, în parteneriat cu ofiţeri din cadrul Centrului Regional de Prevenire şi Consiliere Antidrog Timişoara, au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile şi a consumului de etnobotanice la care au participat elevii Liceului Tehnologic din Biled şi elevii Şcolilor Gimnaziale din Becicherecu Mic şi Dudeştii Noi.

Activitatea desfăşurată a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar, prevenirea delincvenţei juvenile şi reducerea riscului de victimizare în rândul minorilor. Au fost prezentate elevilor, aspecte privind prevenirea consumului de droguri, efectele acestuia din punct de vedere medical şi probleme care rezultă din cauza consumului acestora. Această activitate s-a desfăşurat în sistem interactiv, ocazie cu care au fost dezbătute teme de interes privind cauzele care generează delincvenţa juvenilă, răspunderea contravenţională a minorilor, respectarea regulamentelor şcolare şi a legilor.

La ”lecțiile” predate de jandarmi au luat parte peste 400 de elevi, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, alături de dascălii lor.

Totodată, au mai fost dezbătute probleme privind consumul de băuturi alcoolice şi fumatul ca şi factori generatori ai comportamentului agresiv, mult discutata problemă a cauzelor şi consecinţelor absenteismului şcolar, precum şi aspecte legate de prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi stradale.

Cu această ocazie au mai fost prezentate şi exerciţii demonstrative executate de câinii de serviciu împreună cu conductorii acestora, exerciţii care s-au bucurat de un real succes din partea copiilor prezenţi în număr mare, având în vedere că în această perioadă se desfăşoară şi programul ”Şcoala Altfel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Doi scandalagii din Lugoj, cunoscuți de Poliție, recidivează! I-au furat banii și i-au spart telefonul unui bărbat

La nici o lună după ce au provocat un scandal la un botez din...

Un spaniol si-a pierdut portofelul in centrul Timisoarei. A ajuns la Consulatul Onorific!

Un cetățean spaniol și-a pierdut portofelul în zona centrală a Timișoarei, acolo unde a...

Calatorea fara bilet si le-a facut scandal controlorilor STPT. L-au potolit jandarmii

Un bărbat care călătorea cu mijloacele de transport în comun, surprins de controlorii Societății...