La mulți ani, Timișoara! Ziua orașului a debutat cu depuneri de coroane și ceremoniale militare

- Advertisement -
La mulți ani Timișoara, la mult ani, timișoreni! Manifestările dedicate zilei orașului au debutat la ora 09.00, cu depuneri de coroane la bustul lui Virgil Economu.

În 2016, Ziua Timișoarei a demarat la ora 09.00, cu o depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor române care au intrat în Timişoara, la 3 august 1919. Manifestările au continuat prin o ceremonie publică prin care s-au marcat 97 de ani de la unirea Banatului cu România şi, totodată, de la instaurarea administraţiei româneşti în Timişoara. În Piața Unirii, începând de la ora 10, au defilat reprezentanți ai armatei, pompierilor și poliției. Autoritățile prezente la eveniment au vorbit despre istoria Timișoarei. De asemenea, a fost ținut un moment de reculegere în memoria Reginei Ana a României.

Ziua continuă cu o ședință festivă de consiliu local, iar spre seară, concerte în Piața Victoriei, urmate de un foc de artificii.

Manifestările dedicate Zilei Timișoarei continuă în 4 august, cu Festivalul Blues pentru Timişoara și în 5 august, cu manifestări sportive și un spectacol folcloric.

Ziua Timişoarei, 3 August, a devenit ziua oraşului nostru prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 217 din 1999. Prin această hotărâre se marchează ca zi a oraşului momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, la 3 august 1919 şi instaurarea administraţiei româneşti.

Programul complet al manifestărilor:

3 august – miercuri

Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara
13.00 Şedinţă festivă – Decernarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timişoara – Sala Lira
18.00 – Vernisajul expoziției de pictură dedicată Zilei Timişoarei – Asociația Artiștilor Plastici “Romul Ladea”

Piaţa Victoriei

20.00 concerte
Nicoleta Nucă
Liviu Teodorescu
Guess Who
Alexandra Stan

23.00 Foc de artificii

4 august – joi

Piaţa Victoriei

19.00 Blues pentru Timişoara- concerte Mike & Blue Spirit,  Vasko the Patch & Poduene Blues Band, Bega Blues Band, Suba Attila & The SoulFool Band.

5 august – vineri

Program acţiuni sportive

“Cupa oraşelor înfrăţite„ – turneu de mini fotbal cu echipe de amatori

Baza Sportivă Colterm
09.00 – 17.00 Participă echipe reprezentând municipiul Timişoara şi echipe invitate care reprezintă oraşele înfrăţite şi partenere. Parteneri: Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş, Sport Club Municipal Timişoara.

Piaţa Sf. Gheorghe
10.00-22.00 Cupa oraşului Timişoara – Turneu internaţional de streetball 3×3, recunoscut de FIBA. Sistemul de participare este open, pe categorii de vârstă, la masculin şi feminin, după cum urmează: 11-14 ani; 15-18 ani; seniori 18-35 ani; master, peste 35 ani. Turneul se desfăşoară pe două terenuri profesionale, amplasate în Piaţa Sf. Gheorghe. Parteneri: Asociaţia Judeţeană de Baschet Timiş, Sport Club Municipal Timişoara.
Se vor acorda: tricouri şi dipolme, premii în bani, medalii şi cupe.

Teatrul de Vară din Parcul Rozelor
20.00 Spectacol folcloric cu Ansamblul Timişul

Crosul nocturn Timişoara – “Timişoara, primul oraş electrificat, primul cros noaptea alergat!”
22.00 Crosul nocturn a ajuns la cea de-a cincea ediţie şi este organizat în sistem de participare open. Limita de vârstă a concurenţilor este de minim 18 ani. Cu excepţie, pot participa şi concurenţi cu vârsta de 16 ani, care trebuie să prezinte acordul scris al părinţilor. Formularele de înscriere se pot descărca de pe sit

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img