Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Laszlo Borbely: Interzicerea membrilor Jobbik de a intra în România a fost o măsură exagerată

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Laszlo Borbely, deputat UDMR din Târgu Mureș, a discutat, în cadrul unei conferințe de presă, despre evenimentele recente care au avut loc de Ziua Maghiarilor  Deputatul e de părere că presa și televiziunile din România au exagerat importanta evenimentelor petrecute cu ocazia sărbătoririi Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Vă reamintim că MAI a solicitat vineri, 14 martie, declararea unor cetățeni unguri ca elemente indezirabile și a luat măsuri pentru a se interzice intrarea în România a membrilor formațiunilor maghiare, inclusiv Jobbik.

„Mă refer la manifestația pașnică din Târgu Mureș, care s-a derulat în condiții normale. Acele incidente minore au fost prezentate de presă și de unele canale TV într-un mod ostentativ și li s-a acordat prea multă atenție”, a spus Borbely.

Deputatul a mai menționat că „UDMR se delimitează de orice fel de extremism și de asemenea manifestări”. El consideră că declararea anumitor membri ca indezirabili a fost o măsură exagerată. „Extremiștii de toate culorile și toate etniile trebuie izolați”, dar că astfel de incidente pot fi tratate într-o altă manieră, a spus deputatul.

Borbely a vorbit despre orașul Timișoara, numindu-l un loc unic, unde diferitele etnii și minorități trăiesc în pace: „Timișoara e o oază din acest punct de vedere. Timișorenii și bănățenii trebuie să fie mândri că au păstrat această atitudine”. În acest sens deputatul a spus că urmează să discute cu Nicolae Robu despre problema controversată a locației Coloanei Fidelității. Săptămâna trecută, președintele UDMR, Halasz Francisc a criticat această hotărâre: „Nouă ni s-ar fi părut corect ca domnul primar, Nicolae Robu, dacă și-a schimbat poziția, în primul rând să-și anunțe partenerii acestui dialog care a durat aproape o lună și jumătate. ” Borbely a spus că vrea să discute cu primarul această problemă spinoasă pentru UDMR: „Fiecare are sensibilitățile lui. Eu sper că se poate modifica acest amplasament”. 

sursă foto: gazetadecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare