Meciul Becali – Diaconescu, doar în mintea USL

0
890

Oi avea eu memoria scurta, dar nu-mi amintesc ca Dan Diaconescu sa fi anuntat vreo clipa ca intentioneaza sa candideze in sectorul 6 al Capitalei.

Eu nu l-am auzit decat spunand ca se va duce dupa Victor Ponta in Gorj. Si atunci, de unde a scos USL confruntarea DD – Becali care ar justifica pasamite acordul dintre PNG si PNL? Adicatalea de aceea ar fi acolo George Becali, pentru ca Dan Diaconescu sa primeasca un adversar de calibrul si sa incaseze o bataie sora cu moartea.

Eu cred ca USL poate sa-l astepte mult si bine pe Dan Diaconescu cu George Becali in pragul sectorului 6, mai ales ca acum ca maiastrul plan al USL a fost dezvaluit. Nu vad de ce DD, care poate candida oriunde in tara asta, s-ar duce tocmai acolo unde il invita USL, daca nu cumva face blat cu USL si atunci oricum argumentatia celor care au batut palma cu el nu se justifica.

Iar diferenta dintre dintre DD si Gigi Becali este ca patronul OTV are, ca sa zic asa, audienta nationala. Ba cu cat se indeparteaza de Bucuresti, unde publicul este mai educat si mai informat, are sanse mai mari de succes. Gigi Becali este dependent politic de ultrasii Stelei. Sectorul 6 din Capitala este fieful lui si cu cat se indeparteaza de el, cu atat sansele ii scad.

El nu-l poate urmari pe DD si nu vad de ce DD ar veni tocmai in fieful lui. Dar nici macar daca vor ajunge fata in fata, nu cred ca Gigi Becali ar fi o problema pentru Dan Diaconescu. Desi ii apropie multe, Dan Diaconescu este mai abil, mai bun jucator politic decat oierul care dupa trei vorbe scapa in invective si istericale.

Ca dovada, Dan Diaconecu nu a pierdut ocazia unei replici usturatoare: „Eu probabil nu candidez nicaieri. Daca o voi face, daca simt ca Victor Ponta trece de 51%, atunci voi candida in colegiul domnului Ponta. Constat ca domnului Ponta ii este frica de mine si ma trimite el direct in colegiul din sectorul 6, deci nu ma accepta in colegiul lui din Gorj. Este importanta aceasta disperare a USL-ului”.

Dar sa zicem ca DD se va duce totusi in sectorul 6, cu atat mai mult USL ar fi trebuit sa le ofere bucurestenilor de acolo sansa sa voteze un candidat serios si frecventabil spre care sa se indrepte in disperare de cauza. Intre DD si Becali ce sa alegi? Stai acasa. Daca sectorul 6 nu era un fief PNL ar fi fost de inteles strategia stimularii absenteismului, dar asa e pura prostie.

Dupa cum diferenta dintre ARD si USL in povestea aceasta este ca sa existe o alianta a DD cu actuala Opozitie, ea nu este explicita, DD nu este asumat, nu trebuie inghitit cu noduri de catre electoratul ARD decat, eventual, dupa alegeri. Gigi Becali s-a lipit insa oficial de USL, este pe blazonul lui, trebuie digerat de pe acum. Si tocmai pentru ca trebuie digerat, ceea ce e teribil de greu mai ales pentru PNL si electoratul lui, a si fost inventata aceasta explicatie cu Dan Diaconescu.

Pana se vor anunta efectiv candidaturile mai e timp, vor mai exista evenimente, oamenii mai uita, criza momentului trece si Gigi Becali va ramane doar nenorocirea electoratului liberal educat din sectorul 6. Nu stiu daca e chiar asa si nu stiu daca broasca aceasta raioasa nu va urmari USL pana pe 9 decembrie. Vom vedea. Deocamdata ar fi bine ca USL macar sa nu ne mai jigneasca inteligenta cu explicatii aberante.

Povestea aceasta este insa emblematica pentru actuala campanie electorala. Este o competitie a raului, a prostiei, a abjectului. Voi il aveti pe DD, venim cu ceva mai rau. Voi ati mintit cu aia, noi mintim mai rau cu asta. N-am vazut niciun proiect, nicio solutie, nicio idee, nimic luminos, nimic incurajator. Campania asta ne va arata un singur lucru – cat de jos putem cobori. Si ma tem de rezultat.

 

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.