Meciul decisiv? Poli joacă mâine seară, la Baia Mare, PENTRU PROMOVARE!

0
840

poli timisoaraPoli Timişoara are nevoie de patru puncte în ultimele două etape ale actualei stagiuni pentru a-şi asigura din punct de vedere matematic accederea pe prima scenă fotbalistică a ţării. Primul dintre cele patru puncte, sau chiar trei dintre acestea, pot poposi chiar joi seară în vistieria bănăţenilor. Elevii lui Valentin Velcea joacă, de la ora 18:00, la FC Baia Mare, echipă implicată direct în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Promovarea, cel mai dorit obiectiv fotbalistic al timişorenilor, este la numai doi paşi, sau poate chiar unul singur! Poli merge joi, la Baia Mare, pentru a disputa unul dintre cele mai importante meciuri în ecuaţia accederii clubului bănăţean, după doi ani de pauză, pe principala scenă fotbalistică a ţării – revenirea în Liga´ lu´ Mitică.

Trupa antrenată de Velcea are o misiune extrem de dificilă, întrucât formaţia maramureşeană este obligată să tragă cu dinţii de puncte pentru rămânerea în Liga a II-a, fiind la numai trei puncte în faţa primului loc ce trimite echipele în eşalonul terţ. „Trebuie neapărat să câştigăm. Mergem la Baia Mare să învingem. Coroborat cu eventualii paşi greşiţi ai contracandidatelor, ne-am putea întoarce la Timişoara cu obiectivul mult dorit îndeplinit, adică intrarea în Liga I. Situaţia medicală este una bună, şi-au revenit toţi cei care aveau probleme. S-a întors şi Bărbuţ de la echipa naţională de juniori. Au revenit şi cei care au fost convocaţi ieri la juniorii A şi B. Nu mai e nevoie să discutăm, văd pe feţele jucătorilor responsabilitatea majoră pe care o au. Conştientizează că sunt aproape de a realiza o performanţă în care puţini au crezut” a spus Velcea înaintea deplasării spre ultima destinaţie „oficială” a sezonului.

”Orice e posibil în fotbal, ne poate pune probleme oricare echipă. Si ei sunt angrenaţi într-un obiectiv, pentru a scăpa de retrogradare. Când o echipă intră în teren, chiar şi neantrenată, dar motivată de e-ul propriu, poate să ofere oponenţă. Băimărenii au făcut egal la Corona, la UTA… E demn de apreciat că antrenorul lor, Romulus Buia, reuşeşte să gestioneze o situaţie grea, care nu e propice unui fotbal de performanţă” a spus Velcea despre adversarul de mâine.

Întrucât echipa bănăţeană mai are de disputat două partide, contra celor de la FC Maramureş (deplasare, joi, la Baia Mare) şi cu FC Bihor (la Timişoara, în ultima rundă), (încă) alb-negrii au şansa promovării chiar de pe primul loc al clasamentului, actuala ocupantă a poziţiei de lider – Corona Braşov – mai având un singur joc de disputat, iar diferenţa dintre cele două echipe este de 2 puncte în favoarea nou-promovatei. Corona îşi joacă ultima reprezentaţie vineri, 31 mai 2013, pe terenul celor de la FCM Târgu Mureş. „Avem şansa acestui primul loc, pentru că formaţia din Braşov mai are un singur meci de jucat. Vrem să încheiem pe prima poziţie, pentru a demonstra că am meritat să fim acolo şi să avem dovada că nu întâmplător am reuşit să gestionăm acest campionat, unul foarte greu, cu intermitenţe, cu situaţii în care stăteam cu echipele retrase sau luam trei puncte contra altor formaţii care se retrăgeau” a adăugat Velcea pe marginea acestui subiect.

Cealaltă contracandidată la promovare, ocupanta locului trei în Seria Vest, Damila Măciuca, va juca tot joi, 30 mai 2013, în deplasare, la CSM Râmnicu Vâlcea, pentru ca în ultima etapă să primească vizita celor de la FC Argeş.

FC Maramureş – Poli Timişoara se joacă joi, 30 mai 2013, începând cu ora 18:00.

Spune-ţi opinia civilizat!