Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateMedicii de la Chirurgie Cardiovasculară povestesc ororile din spital. Reacţia Ministerului Sănătăţii

Medicii de la Chirurgie Cardiovasculară povestesc ororile din spital. Reacţia Ministerului Sănătăţii

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Situaţie halucinantă la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Timişoara, acolo unde medicii nu pot face operaţii în zilele caniculare. Asta din cauză că aparatele de aer condiţionat nu funcţionează, iar temperatura necesară pentru realizarea unei operaţii fără risc de infecţii este de 18-20 de grade Celsius. Problema nu este una nouă, ea fiind sesizată în mai multe rânduri către Ministerul Sănătăţii şi către conducerea institutului. Mai mult, spitalul de confruntă şi cu lipsa aparaturii, a finanţării şi a materialelor necesare pentru operaţii.

„Aparatele de analize, ASTRUP, nu mai funcționează în aceste condiții, aparatul fiind introdus în frigider pentru a face analizele speciale pacienților. Acolo este clima centralizată, renovată în urmă cu 2 ani, dar care s-a defectat din cauza mentenanței proaste (peste iarnă a înghețat instalația). În ciudă unui apărat de clima instalat în una din săli, temperatură este de nesuportat. Din 2012, când a fost finalizată clădirea C, unde sunt 2 săli de operație mari de 60 mp, cu circuite aseptice, spațiu pentru Sterilizare, etajul III cu 30 de locuri, am cerut la fiecare Domn Ministru ( Dl Nicolaesu, Dl Cepoiu, Dl Cseke, Dl Banicoiu), fonduri să dotăm sălile de operație (mese chirurgicale, lămpi operatorii, pompe de circulație extracorporeală, aparate de anestezie, monitoare, instrumentar) pentru a operă în condiții mai bune. De fiecare data ne-au spus că nu sunt bani sau ne-au promis că vor face tot ce se poate la rectificarea bugetară.

Sălile de operație noi, un etaj cu 30 de locuri pentru pacienți și noul spațiu pentru Sterilizare au rămas tot goale, nefolosite. La fel lipsesc materialele specifice și medicamente, cele cumpărate din DRG: medicație anestezica, heparină, protamină, antibiotice, seringi, pansamente, pe motiv că nu sunt bani suficienți și am depășit fondurile pentru luna respectivă. Pentru a operă pe Cord trebuie să ai din toate materialele, unul dacă lipsește cât de mic, o canulă care costă câțiva lei, nu se poate operă. În aceste condiții numărul de operații pe cord a scăzut de la 4 pe zi, 830/an cât am făcut în 2009, la 600-700/an.
Mereu auzim că am depășit numărul de operații alocate pe lună. Pacienții și urgenţele nu vin după contractele cu Casă de Asigurări, ei vin pentru că trebuie operați. Lucrurile nu stau mai bine nici la Cardiologia Intervențională, acolo unde vin urgentele, infarctele miocardice și sunt investigații pacienții cardiaci. Nu sunt materiale suficente. Există liste lungi de așteptare pentru pacienți. Sunt trei aparate de angiografie: unul este defect, unul funcționează (pe care se lucrează 16 ore pe zi, toți cardiologii) , iar cel al treilea, nou, instalat de un an de zile, venit pe Fonduri Europene, prin Academie, nu se atinge nimeni de el pentru că este pentru “ Cercetare”!. Stă nefolosit. Mai puțin și iese din garanție. Săptămâna această, angiograful, singurul funcțional, a intrat în revizie, rămânând fără nici un apărat în activitate. Pacienții cu infarct, urgentele cardiologice, fiind îndrumate către alte Centre din țara, București, Cluj, Tg. Mureș, Iași”,
transmit șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară, Marian Gaspar și șeful Secției de Anestezie Terapie Intersivă, profesorul Petru Deutsch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

FOTO Timisoara va avea o maternitate noua, ultra-moderna

Municipalitatea timișoreană a devăluit primele imagini cu noua maternitate care urmează să fie ridicată...

VIDEO Educatoarea criminala, consultata de medicii de la Spitalul de Psihiatrie. UPDATE Decizia procurorilor

Educatoarea din Timişoara care a şocat o ţară întreagă după ce şi-a ucis cu...

Gripa face ravagii! Copil diagnosticat la Resita, internat la Terapie Intensiva in Timisoara

Un copil de doar cinci ani de zile a fost internat la Terapie Intensivă...