baterie-telefon-smart

Americanii de la Microsoft vor să surprindă piaţa, lucrând la un proiect care îşi propune prelungirea semnificativă a duratei de viaţă a bateriei.

Una din variantele luate în calcul este cea care presupune ca bateria actuală a unui telefon să fie împărţită în două baterii mai mici de tip Li-Ion. Una din ele va oferi energia necesară pentru activităţile care solicită mai mult telefonul (jocuri, browsing, etc), în timp ce a doua baterie va fi responsabilă de sarcinile obişnuite. Se pare că Microsoft are deja în teste prototipuri care folosesc această idee, iar durata de viaţă a bateriei a fost îmbunătăţită cu 20 până la 50 de procente, scrie economica.net.

Phonearena anunţă că Microsoft caută să optimizeze bateriile telefoanelor inteligente prin intermediul unui software. Compania a dezvoltat în acest scop un software prototip denumit „E-Loupe” ce poate identifica aplicaţiile care utilizează din puterea bateriei atunci când nu este nevoie şi le încetineşte/opreşte în mod automat, aminteşte aceeaşi sursă.

Compania Microsoft nu a oferit oficial niciun fel de detalii privind data de lansare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.