Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

10 trucuri pentru utilizarea in siguranta a Internetului

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
26.9 ° C
27.8 °
26.1 °
36 %
2.6kmh
0 %
vin
27 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Siguranta online consta pentru cei mai multi internauti in evitarea atacurilor, insa si colectarea de date de catre site-uri ce par inocente poate deveni o problema in timp. Iata 10 sfaturi utile pentru utilizarea in siguranta a internetului, adunate de CNET.

1. Utilizeaza motoarele de cautare care nu colecteaza date

Google si-a creat deja o reputatie nefasta cu privire la colectarea datelor despre utilizatori. Pentru anonimat complet online, foloseste DuckDuckGo, singurul motor de cautare ce garanteaza siguranta utilizatorilor impotriva colectarii de date. Alte variante mai putin infricosatoare decat Google sunt Bing si Ixquick.

2. Foloseste un serviciu VPN

Cele mai multe servicii VPN de calitate nu sunt gratuite, dar iti ofera o conexiune sigura la internet care previne colectarea informatiilor despre tine de catre site-urile vizitate, dar si de catre furnizorul de internet.

3. Vizualizeaza email-ul ca text

Elimina complet amenintarile malware din email, ce se pot strecura si in poze, vizualizand toate mesajele email ca text, mai ales intr-un manager de mail local ca Outlook si Thunderbird.

4. Foloseste parole complexe

Parolele complexe, notate pe hartie, raman cel mai bun mod de a-ti proteja conturile. Multe managere de parole promit siguranta, dar pot avea probleme tehnice care le intrerup serviciul exact atunci cand ai mai multa nevoie de ele. Foloseste parole complexe si noteaza-ti-le pe o hartie separata de numele de utilizator si de site.

5. Utilizeaza o adresa de mail secundara

Cele mai multe servicii online necesita o adresa de email, motiv pentru care este important sa ai cel putin doua adrese de posta electronica. Cea personala si cea secundara, in care vei observa cum se aduna spam-ul pe masura ce o folosesti mai mult.

6. Profita de update-urile automate

Update-urile automate ofera siguranta sporita in mod rapid. Utilizeaza-le, indiferent daca este vorba de sistemul de operare sau browser, mai ales in cazul plugin-urilor problematice, ca Flash si Java.

7. Foloseste un firewall bun

Indiferent daca optezi pentru firewall-ul nativ al sistemului de operare sau pentru cel oferit de un program antivirus, asigura-te ca este activat non-stop pentru protectie cat mai buna impotriva atacurilor informatice.

8. Limiteaza-ti tranzactiile online

Comertul online este in crestere si dupa el cresc in mod proportional si incercarile de frauda online. Cand ai de facut tranzactii online, fa-le doar dintr-o retea securizata si pe un site sigur (https://).

9. Nu lasa computerul conectat la retele cand nu il folosesti

Sansele unui atac informatic scad usor atunci cand gadgeturile nu sunt conectate permanent la retea, inclusiv in momentele cand nu sunt folosite. Inchide PC-ul cand nu il folosesti pentru a-l expune mai putin la riscuri.

10. Protejeaza-ti smartphone-ul

Daca ai internet pe telefon si utilizezi mai multe conturi, securizeaza-ti telefonul cu un cod de securitate. Introducerea lui de fiecare data cand deschizi ecranul este un efort, dar stii astfel ca nimeni nu-ti va accesa informatiile din telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare