Moţiunea împotriva guvernului Grindeanu, citită în Parlament. Declaraţia lui Liviu Dragnea

- Advertisement -

Moţiundea depusă de PSD la adresa guvernului Grindeanu a fost citită astăzi în Parlamentul României, de senatorul Mihai Fifor din Dolj. În textul moţiunii depuse şi citite astăzi în Parlament se face o analiză a celor cinci luni în care guvernul Grindeanu a condus România. Actul nu a fost semnat de toți parlamentarii PSD.

„Dovedind dispreț față de regulile democratice ale funcționării instituțiilor statului, imaturitate și iresponsabilitate politică, primul-ministru și unul dintre miniștri, în loc să respecte votul de investitură și încrederea acordată de Parlament, au înțeles că guvernarea se poate exercita și în nume personal, că dispozițiile constituționale și legale sunt facultative și că pot sfida votul acrodat de cetățeni și democrația. Doi din cei 27 de membri ai Guvernului, trecuți voluntar sub comanda unui deputat/înalt funcționar public, își împart posturi ministeriale și lansează atacuri ridicole în toate direcțiile, oferind o nedorită și halucinantă caricaturizare a actului de guvernare. (…) „Guvernul” Ponta-Grindeanu-Jianu nu reușește altceva decât să demonstreze că există politicieni care și-au pierdut iremediabil busola bunului simț, onoare și demnitatea, confirmând, o dată în plus, justețea deciziilor de retragere a sprijinului politic luate de conducerile PSD și ALDE. (…) Votarea acestei moțiuni este un act de responsabilitate și reprezintă singura opțiune viabilă pentru a pune povara guvernării în sarcina unei persoane care să aibă și competența, responsabilitatea și puterea de muncă necesare pentru a recupera cât mai grabnic întârzierile și a reintra în parcursul ambițios, dar corect, al acestui adevărată proiect de țară„, se arată în textul moţiunii. Textul complet al moţiunii poate fi citit pe ştiripesurse, care a postat documentul pe site, cu câteva ore înainte de a fi citi în Parlament.

După citirea moţiunii, Liviu Dragnea, şeful PSD, a declarat că „Majoritatea celor care nu au semnat nu au fost prezenți au fost plecați din țară. Ajung în seara asta sau mâine. Alții ajung marți. Pe noi ne-a interesat să avem numărul de semnături peste limita din Constituție. Noi stabilisem deja de joi că vom depune moțiunea luni. Am luat decizia de a o depune astăzi pentru a scurta perioada de incertitudine în care ne aflăm. Eu am mai gestionat o moțiune de cenzură. Este important votul de miercuri care va fi unul masiv. Am vorbit cu parlamentarii de la Iași pe care presa îi dădea că nu vor vota. Toți parlamentarii au semnat moțiunea”. Acesta a precizat şi că nu va demisiona aşa cum i-a cerut premierul Sorin Grindeanu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img