Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialNepăsare! Inspectoratul Școlar, absent de la conferința de prevenire a infracționalității juvenile

Nepăsare! Inspectoratul Școlar, absent de la conferința de prevenire a infracționalității juvenile

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Inspectoratul Școlar Timiș este nepăsător cu privire la delicvența din rândul minorilor. La Poliția Județeană s-a organizat, în cadrul unei conferințe de presă, trei programe de prevenire infracționalității: a delicvenței juvenile, a infracțiunilor cu violență și a furturilor. La eveniment au participat o serie importantă de  reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor nonguvernamentale din Timiș și din România care se ocupă cu delicvența în rândul minorilor, cum ar fi Centrul Regional de Prevenire Antidrog Timişoara, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Timiş, Tribunalul Timiş, Centrul de Reeducare Timiş, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Timiş, Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România. Dintre membrii autorităților locale, au fost chemați subprefectul judeţului Timiş, Liliana Oneț, şi preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş, Călin Dobra. Deși au fost invitați să ia parte la discuții și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Timiș, nici un membru al acestei instituții nu a și-a dat interesul să fie prezent.

Călin Dobra, a ținut să își arate nemulțumirea, precizând că această situație nu se întâmplă pentru prima dată, ci a devenit o obișnuință: „Vreau să trag un semnal e alarmă cu privire la faptul că la asemenea acțiuni de prevenție Inspectoratul Școlar este absent. S-au desfășurat și activități la nivelul Autorității Teritoriale de Ordine Publică, și acolo au fost invitați, iar Inspectoratul Școlar a lipsit și atunci. Astăzi s-au prezentat trei programe foarte importante în cadrul Inspectoratului de poliție, care în mod special se desfășoară în școli, în rândul copiilor, iar Inspectoratul Școalar trebuie să fie prezent la această campanie de demarare a acestor programe. Nu este prima dată când aceștia nu se află alături de noi. De aceea cred că ar trebui să vedem exact ce se întâmplă la nivelul Inspectoratului, de nu consideră a fi o prioritate pentru ei astfel de proiecte, și astfel de acțiuni. ”

 La nivelul I.P.J.Timiş în anul 2013 infracţiunile cu violenţă au cunoscut o scădere considerabilă  faţă de anul 2012 (565  de fapte, cu 222 fapte mai puţin în mediul urban şi cu 343 de fapte mai puţin în mediul rural). Totodată, numărul infracţiunilor de furt sesizate în judeţul Timiş este în scădere faţă de anul precedent – de la 8999 în anul 2012, la 8268 în anul 2013, mai puţin cu 731 de fapte, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate în municipiul Timişoara (5289 în 2012, respectiv 5084 în 2013). În cazul infracţiunilor comise de minori au fost sesizate 285 de fapte, cu 48  mai puţine fapte decât în anul precedent.

[responsive_youtube

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Fostul county-manager al pesedistului Dobra merge mai departe cu penelistul Nica

Pariurile la CJ Timiș, privind câștigătorul concursului pentru ocuparea unui post de consilier juridic...

Proiectul Institutului Regional de Oncologie Timisoara, reexpertizat pentru 300.000 de euro

Proiectul prin care la Timișoara se va construi un Institut Regional de Oncologie, în...

”Abureli” a la Dobra (CJ Timis): ”Timisoara va avea stadion nou!”, dar nu are nici proiect

Consiliul Județean (CJ) Timiș, prin intermediul preşedintelui Călin Dobra, a anunțat ieri, cu surle...