Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Partidul Mişcarea Populară solicită 400 de secţii de votare pentru diaspora, la europarlamentare

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

“Teoretic, toţi cetăţenii români cu drept de vot, oriunde s-ar afla ei, pot să participe la alegerile organizate de statul român. În practică, însă, românii de peste hotare sunt nedreptăţiţi. Cetăţeni de-ai noştri din numeroase comunităţi de români de peste graniţele ţării sunt nevoiţi să călătorească sute sau chiar mii de kilometri ca să ajungă la cea mai apropiată secţie de votare. Am cerut Guvernului să facă ceea ce este normal faţă de cetăţenii săi: să asigure tuturor posibilitatea de a-şi exercita un drept democratic”, a spus preşedintele Organizației pentru Românii de Pretutindeni a Partidului Mişcarea Populară (PMP), Dan Radu Zătreanu.

În solicitarea adresată Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, PMP precizează că aproximativ 3,5 milioane de români cu drept de vot trăiesc în afara graniţelor ţării, iar secţiile de votare, în număr de 306 – conform datelor publice pe site-ul MAE – nu acoperă multe oraşe şi regiuni unde trăiesc comunităţi de români de peste 3.000 de membri.

PMP consideră că demersul său vine şi în întâmpinarea dorinţei autorităţilor statului ca la alegerile din 25 mai 2014, alegătorii români să participe la vot într-un număr cât mai mare.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore