Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăPartidul Mişcarea Populară solicită 400 de secţii de votare pentru diaspora, la...

Partidul Mişcarea Populară solicită 400 de secţii de votare pentru diaspora, la europarlamentare

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

“Teoretic, toţi cetăţenii români cu drept de vot, oriunde s-ar afla ei, pot să participe la alegerile organizate de statul român. În practică, însă, românii de peste hotare sunt nedreptăţiţi. Cetăţeni de-ai noştri din numeroase comunităţi de români de peste graniţele ţării sunt nevoiţi să călătorească sute sau chiar mii de kilometri ca să ajungă la cea mai apropiată secţie de votare. Am cerut Guvernului să facă ceea ce este normal faţă de cetăţenii săi: să asigure tuturor posibilitatea de a-şi exercita un drept democratic”, a spus preşedintele Organizației pentru Românii de Pretutindeni a Partidului Mişcarea Populară (PMP), Dan Radu Zătreanu.

În solicitarea adresată Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, PMP precizează că aproximativ 3,5 milioane de români cu drept de vot trăiesc în afara graniţelor ţării, iar secţiile de votare, în număr de 306 – conform datelor publice pe site-ul MAE – nu acoperă multe oraşe şi regiuni unde trăiesc comunităţi de români de peste 3.000 de membri.

PMP consideră că demersul său vine şi în întâmpinarea dorinţei autorităţilor statului ca la alegerile din 25 mai 2014, alegătorii români să participe la vot într-un număr cât mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Scandal monstruos! (Pseudo)alegeri și (pseudo)câștigători în PNL Timiș, sub bagheta magică a aventurierului Alin Nica

Circul a început de azi-dimineață, chiar în fața fostului cinematograf  ”Capitol” din Timișoara, acolo...

Aliante electorale pentru primariile din Sag si Mosnita Noua

Pro România Timiș a stabilit în aceste zile două alianțe în ceea ce privește...

Batalie in doi pentru functia de rector al Universitatii Politehnice din Timisoara

Calendarul alegerilor academice din Universitatea Politehnica Timișoara aduce, în această perioadă, procesul de constituire...