Pasajul Jiul se închide în august

- Advertisement -

Lucrările la Pasajul Jiul sunt în toi. După ce a fost închisă strada Jiul, urmează închiderea pasajului, începând cu luna august. Autoritățile locale susțin că traficul în zonă va fi blocat doar pentru 20 de zile. Șantierul însă va dura aproximativ un an.

Potrivit primarului Timișoarei, lucrările la pasaj vor demara de la 1 august, iar traficul va fi blocat complet.

„Luni, 1 august, vor demara lucrările efective la pasaj. Pentru că acolo vor fi instalate utilaje de forare, se va închide complet circulaţia prin pasaj, dar şi pe strada Nera. Planul de semnalizare cu modificările de circulaţie pe străzile adiacente va intra în vigoare. Firma care face lucrările s-a angajat ca în 20 de zile să le finalizeze, care necesită închiderea completă a traficului”, a declarat primarul Timişoarei.

Termenul de finalizare a lucrărilor la Pasajul Jiul este de 14 luni, iar costul, de 17,7 milioane de lei, fără tva, fonduri din bugetul Primăriei Timișoara. Potrivit proiectului, strada Jiul ar urma să fie lărgită la patru benzi, iar pasajul va avea cinci benzi de circulație și trotuare pe ambele benzi, prevăzute cu piste de biciclete. Primăria Timișoara va plăti firmei Porr Construct 4,7 milioane de euro, cu TVA inclus, pentru realizarea proiectului.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare