Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePasajul Jiul se închide în august

Pasajul Jiul se închide în august

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Lucrările la Pasajul Jiul sunt în toi. După ce a fost închisă strada Jiul, urmează închiderea pasajului, începând cu luna august. Autoritățile locale susțin că traficul în zonă va fi blocat doar pentru 20 de zile. Șantierul însă va dura aproximativ un an.

Potrivit primarului Timișoarei, lucrările la pasaj vor demara de la 1 august, iar traficul va fi blocat complet.

„Luni, 1 august, vor demara lucrările efective la pasaj. Pentru că acolo vor fi instalate utilaje de forare, se va închide complet circulaţia prin pasaj, dar şi pe strada Nera. Planul de semnalizare cu modificările de circulaţie pe străzile adiacente va intra în vigoare. Firma care face lucrările s-a angajat ca în 20 de zile să le finalizeze, care necesită închiderea completă a traficului”, a declarat primarul Timişoarei.

Termenul de finalizare a lucrărilor la Pasajul Jiul este de 14 luni, iar costul, de 17,7 milioane de lei, fără tva, fonduri din bugetul Primăriei Timișoara. Potrivit proiectului, strada Jiul ar urma să fie lărgită la patru benzi, iar pasajul va avea cinci benzi de circulație și trotuare pe ambele benzi, prevăzute cu piste de biciclete. Primăria Timișoara va plăti firmei Porr Construct 4,7 milioane de euro, cu TVA inclus, pentru realizarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...