Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPensionarii şi veteranii ar putea rămâne fără transport redus sau gratuit de...

Pensionarii şi veteranii ar putea rămâne fără transport redus sau gratuit de la 1 septembrie

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pensionarii şi veteranii ar putea rămâne fără transport redus sau gratuit de la 1 septembrie, a anunţat FORT, care susţine că Ministerul Transporturilor are datorii mai vechi de un an de zile faţă de transportatori, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 100 milioane lei.

„La numeroasele intervenţii făcute de FORT către Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor nu au fost oferite niciun fel de soluţii (…). În luna decembrie 2010, într-o situaţie similară, Ministerul Finanţelor împreună cu ANAF au acceptat soluţia propusă de federaţie, permiţând compensarea datoriilor Ministerului Transporturilor către transportatori cu datoriile pe care aceştia din urmă le înregistrau faţă de bugetul de stat. Soluţia promovată şi acceptată atunci a redus cu aproximativ 30% datoriile Ministerului Transporturilor, ajutând în acelaşi timp operatorii de transport să depăşească dificultăţile financiare cu care se confruntau”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

Din cauza lipsei unui răspuns care să ofere garanţia plăţii datoriilor sau orice altă măsură compensatorie, transportatorii membri FORT au decis „să nu mai suporte din propriul buzunar” ajutorul de stat oferit categoriilor defavorizate, potrivit sursei citate.

„În numele membrilor săi, Federaţia Operatorilor Români de Transport îşi cere scuze în mod public faţă de toţi cei ce vor avea de suferit în această situaţie”, se mai spune în comunicat.

Contactat de MEDIAFAX, preşedintele FORT, Doru Marian Crac, a declarat că transportatorii ar putea iniţia această măsură de la 1 septembrie dacă până atunci nu va exista un răspuns pozitiv pentru rezolvarea situaţiei din partea Ministerului Transporturilor.

El a arătat că o situaţia similară a fost în 2010, când transportatorii au luat această decizie pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit legislaţiei, pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, iar veteranii de război de transport gratuit.

 

 

 

Sursa:mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Posta Romana linisteste pensionarii: Pensiile vin intre 10 si 20 ianuarie 2020

Compania Naţională Poşta Română informează că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala....

Ce au patit doi soferi din Timisoara care au blocat accesul in Spitalul Judetean si un tramvai

Nesimțire fără limite, la Timișoara, unde doi șoferi au fost amendați de Poliția Locală...

Medicamente compensate cu 90% pentru pensionarii din Timiş! Condiţiile impuse de lege

Veşti bune pentru un număr ridicat de pensionari din Timiş, care, începând din luna...