Înainte de alegeri, primarul Nicolae Robu anunță zile dedicate tinerilor și pensionarilor

0
1583
Nicolae-Robu-1

Primarul Nicolae Robu anunță trei zile speciale dedicate tinerilor și pensionarilor din Timișoara. Cele trei evenimente sunt programate în aprilie și mai, înaintea alegerilor locale, la care edilul va candida pentru încă un mandat.

Deși condamnă aproape zilnic populismul celor de la PSD, primarul Nicolae Robu se pare că le-a preluat rețeta pentru a impresiona tinerii și pensionarii din oraș, înaintea alegerilor locale la care va candida pentru încă un mandat. Marți, edilul a anunțat că va organiza trei zile dedicate acestor categorii de cetățeni, cu mențiunea că ideea este una proprie.

„Am decis să înfiinţăm nişte evenimente speciale în Timişoara: Ziua Pensionarilor, Ziua Tinerilor Timişoreni şi Ziua Majoratului în Timişoara. Considerăm că pensionarii merită recunoştinţa noastră, a celor activi, pentru contribuţia pe care şi-au adus-o la mersul înainte a societăţii. Vrem să le dedicăm o zi în care în cartiere să se aibă loc evenimente cultural – artistice dedicate lor”, a declarat primarul Timișoarei.

Astfel Ziua Pensionarilor va avea loc în 21 mai, Ziua Tinerilor se va desfășura în 23 aprilie, iar Ziua Majoratului va fi sărbătorită în 7 mai. Edilul susține că aceste zile nu au nicio legătură cu campania electorală, ci cu… sosirea primăverii.

„Am considerat că aceasta este perioada cea mai propice înainte de plecarea în vacanță a tinerilor. Pentru pensionari sunt sigur că va fi frumos, mai ales că acum, în perioada aceasta au înflorit pomii… toamna nu este propice pentru așa ceva. Trebuie să aducem o ofertă diferită de ce a fost până acum. Toate aceste evenimente vor ajuta Timișoara la candidatura ei la titlul de Capitală Europeană a Culturii, evaluarea finală este la sfârșitul verii. Este foarte important ca cât mai multe evenimente să se desfășoare în această perioadă a anului. Vor fi și concerte, am vrea să fie și în cartiere, nu numai în Piața Victoriei și Piața Libertății”, a explicat Nicolae Robu.

Cât despre cheltuieli, primarul spune că banii vor proveni din agenda culturală deja votată și că nu se vor suplimenta sumele. În schimb, le cere artiștilor să ajute la organizarea acestor zile cu iz electoral fără a fi plătiți sau recompensați în vreun fel.

„Nu vrem să venim cu cheltuieli suplimentare. Cu resursele noastre, cu artiştii noştri de la licee, casele de cultură, vom încerca să acaparăm şi teatrele, să mergem pe teren, în cartiere, să le oferim pensionarilor momente de împărtăşire din cultură, din prestaţia artiştilor timişoreni”, a declarat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here