Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePentru ce va fi folosit trotuarul de jumătate de metru de la...

Pentru ce va fi folosit trotuarul de jumătate de metru de la Pasajul Jiul. Explicația lui Robu

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marea reabilitare a Pasajului Jiul a venit cu o surpriză neplăcută pentru pietonii și bicicliștii din Capitala Banatului. Deși primarul Nicolae Robu a dat asigurări în repetate rânduri că pe ambele părți vor exista piste de biciclete și trotuare, pe partea dinspre gară, lățimea trotuarului este de numai jumătate de metru.

„Partea dinspre gară nu a avut trotuar și nu este prevăzută cu trotuar și pistă de biciclete de uz comun. Pentru că s-a păstrat peretele principal al culeei vechi, altminteri costurile ar fi fost mult mai ridicate, spune proiectantul, și s-a avut în vedere următorul lucru, dar vedeți, nici eu nu intru în detaliile acestea tehnice de la nivel de proiect. (…) Procedându-se așa, pe partea aceea, a fost prevăzut un trotuar mic de uz tehnic, dar care după părerea mea (…) și nici nu mi-am închipuit că cineva ar vrut să fie folosit restrictiv. După părerea mea, poate fi folosit ca un trotuar obișnuit pentru pietoni. Pista de biciclete și trotuar sunt pe partea cealaltă, prin culeea nouă, unde lățimea este de trei metri și pe acea porțiune este și trotuar, și pistă de biciclete. (…) Este avut în vedere să se facă reabilitarea pasajului pietonal dintre Jiul, cel pe care l-am pus în uz doar cu o cosmetizare. Se va face o reabilitare și va fi pe acolo o pistă de biciclete ca lumea și trotuar pentru pietoni ca lumea”, a explicat primarul Robu astăzi.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare