Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePesedistul Dan Idolu propune mutarea primăriei de pe C.D Loga pe Stan...

Pesedistul Dan Idolu propune mutarea primăriei de pe C.D Loga pe Stan Vidrighin. Cum argumentează proiectul inedit

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primăria Timişoara ar trebui relocată din actuala clădire în care funcţionează pe C.D Loga. Ideea îi aparţine consilierului local PSD, Dan Idolul, care a explicat astăzi că funcţionarii din administraţia locală îşi desfăşoară munca în condiţii improprii. Acesta a comentat că în locul celor şapte blocuri RATT doreşte să le construiască drept locuinţe de serviciu pentru cei 390 de şoferi, ar fi bine ca primăria să construiască un centrul multifuncţional unde să fie relocată activitatea de pe C.D.Loga.

„Noi propunem relocarea activității administrative într-o clădire multifuncțională, cu birouri, cu săli de conferințe și de ședințe, pe o suprafață de aproximativ 6.000 mp. Cu o sală de conferințe pentru minimum 500 de participanți, cu săli în care să te poți întâlni cu partenerii de afaceri. Este foarte important și deficitul de locuri de parcare din zona centrală. Gândiți-vă că vor rămâne disponibile pentru cetățeni câteva sute de locuri. La noul centru multifuncțional, pe 1,5 hectare se poate face o parcare cu minimum 1.000 de locuri. Se pot face, de asemenea, locuri pentru servit masa, dar și minimarket, pentru ca angajatul, când pleacă de la serviciu, să aibă și această facilitate. Primăria a identificat un teren de aproape 15.000 metri pătrați în zona Stan Vidrighin, pe care s-a propus o investiție total ineficientă, spunem noi, un cartier rezidențial pentru RATT, cu 390 apartamente. Clădirea actuală de pe Loga 1 trebuie renovată, reabilitată și pregătită la modul în care poate satisface servicii de ceremonie, de protocol, evenimente deosebite și, de ce nu, la etaje, muzee. Cum ar fi Muzeul Revoluției, pentru care, în 27 de ani, nu s-a găsit un spațiu potrivit. În clădirea în care funcționează acum Direcția Fiscală, ai cărei angajați s-ar muta și ei, ar putea fi adusă arhiva. Știu că la PMT este o problemă cu arhiva. Noi avem pregătit un proiect de hotărâre de consiliu local pentru un studiu de oportunitate. Pe bani de la bugetul local, își permite PMT așa ceva”, a declarat Dan Idolu astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Goia scoate pensionarii în stradă, dar nu bea decât apă minerală cu coloizi de aur și argint!

Cine nu a auzit despre Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, clar, nu are cultură...

Chioscurile STPT sunt DESCHISE si pe 24 ianuarie, desi e zi nelucratoare

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) anunță că, deși data de 24 ianuarie este...

După ce a cerut ajutor de la Mitropolitul Banatului privind circulația vaporașelor, Primăria Timișoara a dat în judecată Guvernul României

După zeci de adrese trimise către guvern și către ministerele din subordine și aproape...