Peste 150 de pietoni sancţionaţi de poliţişti în doar trei zile

Date:

În perioada 7-9 mai 2013, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Începând cu data de 6 mai 2013 poliţiştii de la „Rutieră” desfăşoară acţiuni punctuale pentru combaterea indisciplinei pietonilor, care sunt concentrate în intervalele orare cu risc criminogen major.

Astfel, aîn perioada 7-9 mai a.c., aceştia au întocmit 10 dosare penale conducătorilor de autovehicule care nu posedau permise de conducere, erau sub influenţa băuturilor alcoolice sau care conduceau autovehicule neînmatriculate. „Rutieriştii” au aplicat 729 sancţiuni contravenţionale, dintre care 275 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 156 pentru indisciplină pietonală.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 27 de permise de conducere pentru  neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea limitelor legale de viteză, a regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi nerespectarea luminii de culoare roşie a semaforului electric.

Au fost retrase 17 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autoturisme cu defecţiuni tehnice.

În zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Totodată, aceştia continuă acţiunile în vederea combaterii indisciplinei pietonale.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare