Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pietonii, principala ”țintă” a polițiștilor rutieri din Timiș. Ce le RECOMANDĂ oamenii legii

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

În perioada 11-17 mai 2015, poliţiştii Serviciului Rutier Timiş au desfăşurat acţiuni punctuale, pe raza judeţului, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul tuturor participanţilor la trafic şi reducerii numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora. Acţiunile au vizat depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, axate în principal pe combaterea indisciplinei pietonale şi asigurarea respectării dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

Pe parcursul perioadei în care s-a acționat, poliţiştii au aplicat 275 de sancţiuni contravenţionale pentru indisciplină pietonală şi au reţinut în vederea suspendării 57 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Polițiștii recomandă:
– traversaţi drumurile publice perpendicular pe axul acestora, numai prin locuri marcate sau/şi semnalizate cu indicatoare corespunzătoare: trecere de pietoni şi/sau semafor pentru pietoni!
– înainte de a traversa asiguraţi-vă temeinic, uitându-vă în partea stângă şi apoi în cea dreaptă pentru a observa dacă puteţi traversa în siguranţă!
– Atenţie! În lipsa indicatoarelor ce vă permit să traversaţi (trecerea de pietoni şi/sau semafor) pietonii nu au prioritate!
– după coborârea din mijloacele de transport în comun, aşteptaţi plecarea acestora din staţie şi apoi traversaţi, respectând regulile de circulaţie menţionate anterior!
– nu traversaţi în fugă strada!
– circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe poteci laterale sau pe partea stângă a drumului public – cât mai aproape de marginea sa!
– nu traversaţi strada prin faţa sau spatele altor vehicule parcate pe stradă – în acest caz există posibilitatea ca ceilalţi conducători auto să nu vă observe şi în acest fel vă expuneţi unui risc major.

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare