Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialVitezomani, vi se pregăteşte ceva !!! Poliţiştii Rutieri testează un nou aparat...

Vitezomani, vi se pregăteşte ceva !!! Poliţiştii Rutieri testează un nou aparat radar

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

TruCam este cel mai avansat dispozitiv compact, ce combină funcţiile unei camere video cu cele ale unui laser. Înregistrarea video şi fotografierea de la o distanţă de 1200 m se face la o rezoluţie HD de 2048×1536 pixeli. Aparatul beneficiază de sistem GPS încorporat, ce are la bază 24 de sateliţi care orbitează la o distanţă de 20.000 km deasupra Pământului.

Unul din cele mai mari avantaje pe care le are acest aparat este, portabilitatea lui şi uşurinţa cu care se poate manevra. Poliţistul poate folosi aparatul în orice autoturism sau pe trepied în orice locaţie. Timpul de funcţionare este undeva la 9 ore dar se poate extinde până la 15 ore, aparatul fiind dotat cu doi acumulatori litiu-ion de 2600 mAH.

Un alt aspect foarte important este, nedetectarea lui de aparatele antiradar, TruCam folosind o rază laser nedetectabilă de aparatele existente pe piaţă la ora actuală. Preţul unui astfel de aparat se ridică în jurul sumei de 13.000 euro şi poate ajunge la 18.000 euro, în cazul în care acesta este dotat şi cu sistem Night Vison pentru timp de noapte.

Despre achiziţia acestor aparate s-a mai discutat în luna August, 2013 atunci când fostul șef Marcel Crăciunescu ne povestea cât de performante sunt aceste aparate şi de atunci până acum nu s-a găsit (sau nu s-a vrut) o soluţie pentru intrarea în dotarea poliţiştilor a noilor radare. La vremea respectivă se discuta şi de zece noi etiloteste de ultimă generaţie, dar se pare că nu sunt bani ca deobicei pentru achiziţia lor. Poate domnul Primar Nicolae Robu, sau domnul Preşedinte Titu Bojin, se gândesc să vină în sprijinul poliţiştilor şi să ajute la achiziţionarea acestor noi aparate, fiind o investiţie bună ce ar aduce o grămadă de bani la bugetul local. Amortizarea investiţiei s-ar face în mai puţin de 6 luni şi suntem convinşi că ar scădea numărul accidentelor şi a celor ce încalcă legea.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=fsTRWs8PI0s&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti, în câteva ore! Au fost reţinute şi 31 de permise de conducere

Poliţiştii rutieri au acţionat ieri, în intervalul orar 10:00-18:00, atât în municipiul Timișoara, cât...

O nouă acțiune de deratizare la Timișoara, în perioada 15-30 noiembrie!

Primăria Timişoara anunță că, în perioada 15 – 30 noiembrie, se va desfășura o...

Poliția Rutieră Timiș a tăiat în carne vie

E greu de crezut că și azi mai sunt persoane care circulă pe drumurile...