Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPompierii din Timiș, cu noroc! Locuitorii județului au scăpat de inundații

Pompierii din Timiș, cu noroc! Locuitorii județului au scăpat de inundații

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ca urmare a precipitațiilor însemnate cantitativ, căzute în ultimele 24 de ore, a cedării apei din stratul de zăpadă, precum și a evoluției formațiunilor de gheață, duminică, 11 ianuarie 2015, ora 8:15, a fost emisă o avertizare hidrologică ”cod portocaliu”, ce vizează râul Bârzava, în aval de oraşul Gătaia, pe sectorul îndiguit şi râul Moraviţa, cursul inferior, pe sectorul îndiguit, unde apele au depăşit cota de inundaţie.

La ordinul subprefectului judeţului Timiş, Zoltan Marossy, ieri dimineaţă a fost activată Grupa operativă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, responsabilă cu monitorizarea cu atenţie a evoluţiei situaţiei hidrologice şi cu gestionarea eficientă a echipelor aflate pe teren. Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Banat” al județului Timiș a trimis în oraşul Gătaia un număr de 20 subofiţeri, pregătiţi să intervină cu echipamente specifice, motopompe, electropompe şi bărci pneumatice, pentru gestionarea cu operativitate a situaţiilor de urgenţă provocate de creşterea apelor. În oraşul Deta, o grupă operativă formată din 10 subofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi un efectiv de 25 militari din cadrul Brigăzii 18 Infanterie ”Banat” au fost mobilizaţi pentru înlăturarea eventualelor efecte ale inundaţiilor.

Probleme au fost semnalate pe strada Maghiară şi pe strada Tudor Vladimirescu din oraşul Gătaia, unde forţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, împreună cu SVSU Gătaia au realizat diguri din saci cu nisip pentru redirecţionarea apei scurse de pe versanţi şi evitarea inundării gospodăriilor.

Din fericire, nu au fost semnalate probleme majore, iar avertizarea hidrologică ”cod portocaliu” a expirat în această luni seara la ora 18.00, cotele apelor fiind în scădere pe râul Bârzava, în dreptul localităţii Gătaia, respectiv râul Moraviţa, în dreptul localităţii Moraviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare