Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPompierii militari nevoiți să intervină la inundații, in sud-estul județului Timiș

Pompierii militari nevoiți să intervină la inundații, in sud-estul județului Timiș

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În cursul dimineții zilei de luni, 26 ianuarie 2015 a fost semnalată o problemă în jurul localității Liebling, unde s-a produs o breșă în dreptul deversorului unei acumulări artificiale de apă, cu suprafața de aproximativ 114 ha, aparținând unei ferme de animale din zonă. Incidentul a determinat inundarea unei suprafețe de aproximativ 30 ha de pășune, fără să pună în pericol gospodăriile din localitățile din zonă. O echipă mixtă din cadrul CJSU se află la fața locului pentru monitorizarea situației. După retragerea apei, se vor lua măsuri pentru închiderea breșei.

Pentru preîntâmpinarea producerii altor situații de urgență C.J.S.U., din dispoziția prefectului județului Timiș, Eugen Dogariu, a intensificat măsurile de prevenire în vederea pregătirii și organizării corespunzătoare a acțiunilor de intervenție. Astfel, la nivelul C.J.S.U. au fost activate și instruite grupe mixte, constituite din specialisti I.S.U.J., A.B.A.B., A.N.I.F., I.J.J. și I.P.J., în vederea executării unor misiuni de recunoaștere în zonele expuse inundațiilor. De asemenea, s-a realizat instituirea serviciului de permanență la primăriile localităților din zonele aflate sub incidența atenționării hidrologice și s-au stabilit locurile de refugiu, traseele de evacuare și zonele de acordare a primului ajutor pentru cei surprinși de viitură, în eventualitatea iminenței unei situații de urgență.

În paralel, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Banat” al județului Timiș s-a suplimentat personalul din serviciul operativ, în scopul recepționării apelurilor de urgență din partea cetățenilor. De
asemenea a fost prealarmat un număr de 100 de cadre din turele libere, care vor fi organizați în echipe de intervenție formate din 20-30 subofițeri, dislocate de urgență în zonele în care vor exista solicitări din partea cetățenilor.

Avertizarea de ”cod portocaliu” de inundații, anunțată de hidrologi, se menține în vigoare până în data de 27 ianuarie 2015, ora 6:00, pentru râul Bârzava, sectorul îndiguit Partoș, respectiv avertizarea hidrologică de ”cod galben” de inundații, care vizează râurile Bega Veche, Timiș, în aval de localitatea Șag și Moravița, pe cursul inferior, rămâne valabilă până mâine la ora 16:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

ISU Timis a fost dotat cu doua autospeciale si sapte barci pneumatice noi FOTO

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă și șapte bărci pneumatice de salvare...

FOTO/VIDEO Spectacol la Palatul Culturii din Timisoara. Pe „scena”, pompierii de la I.S.U. Banat

Ziua Protecției Civile a fost sărbătorită la Timișoara cu ajutorul a zeci de pompieri...

Pompierii ISU Timis, salvatori de vieti si in timpul liber

Gest nobil făcut de pompierii timişoreni. Eroii care îşi riscă viaţa salvând oameni captivi...