Ponta anunţă dezastrul printre bugetari! Vin disponibilizările, din nou

- Advertisement -

Bugetarii au motive să se teamă că îşi vor pierde locul de muncă. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, care a precizat că un nou val de siponibilizări se pregăteşte să se „abată” asupra personalului angajat la stat. „Dezastrul” ocoleşte sistemele de sănătate şi de educaţie.

„Sunt domenii în care vom face restructurări şi vom păstra regula de blocare a angajării în diverse structuri ministeriale sau administraţie, şi sunt domenii, şi preşedintele mi-a dat dreptate, la sănătate şi educatie, unde trebuie să deblocăm posturi. Acum avem 1.200.000 de bugetari, şi în mod sigur nu va creşte acest număr, în mod sigur vom scădea din anumite domenii şi vom compensa la sănatate sau la educaţie”, a declarat Ponta.

În plus, premierul a anunţat că din luna iulie se va reduce TVA la pâine. „TVA-ul de 24 nu se pune problema să crească, se pune problema să scadă. O să facem un prim experiment cu pâinea, cu TVA-ul scăzut”, a spus primul-ministru, adugând că această măsură s-ar putea aplica începând cu semestrul al doilea.

Mai mult, Victor Ponta a promis că din 2014 românii vor plăti mai puţini bani pentru asigurările sociale. „Noi am rămas la cota unică de 16 la sută şi aici este meritul colegilor liberali. Nu am crescut cu absolut nimic contribuţiile de asigurări sociale, ba chiar mai mult, ca prim obiectiv, dacă reuşim anul viitor vom umbla la CAS-uri”, a concluzionatVictor Ponta, potrivit libertatea.ro.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare