Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialProtest la Nădlac - agricultorii au ieşit în stradă cu tot cu...

Protest la Nădlac – agricultorii au ieşit în stradă cu tot cu ultilaje

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Una dintre probleme semnalate a fost modificarea codului rutier care va intra în vigoare la data de 19 ianuarie 2013 din care reiese clar: cine conduce un tractor are nevoie de permis.

„Problema este că nimeni nu are ‘categoria TR’ în carnetul de conducere. Va trebui din nou să facem cursuri, să dăm examene pentru ca să obţinem categoria TR. Este o inepţie, o prostie, să facem din nou ceea ce ştim. Dacă umblăm cu tractorul cu categoria C, de ce mai avem nevoie de categoria TR?”, a spus un reprezentant al Asociaţiei producătorilor agricoli „Ţăranul nădlăcan”.

Dar fermierii au ieşit în stradă reclamând că au un singur drum de acces spre terenuri, însa nici pe acesta nu îl pot folosi pentru ca are o înclinaţie prea mare pentru utilaje. Agricultorii au dat exemplul din Ungaria, unde pe 25 de kilometri din autostradă Coridorului IV paneuropean, există şase traversări.

„Am făcut numeroase demersuri atât la CNADNR, cât şi la Ministerul Transporturilor sau la Consiliul Judeţean Arad, pentru că şi drumul judeţean 709 J este implicat în acest proiect. Cele mai mari probleme sunt de partea Ministerului Transporturilor şi a CNADNR. Situaţia va afecta circa 150 de agricultori, ale căror peste 150 de utilaje nu vor putea ajunge în zona de nord a autostrăzii”, a precizat primarul Vasile Ciceac.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine gandit acest lucru. Sa dea toti examene pe bune ca sunt atatea accidente din pricina unor destepti care au senzatia ca sunt pe sosea ca in mijlocul canpului cu tractorul. Felicitari pentru aceasta solutie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Timisorenii, somati sa nu dea FOC vegetatiei. AMENZILE sunt uriase!

Timișorenii au interzis la incendierea resturilor vegetale, a miriștilor, a terenurilor arabile și a...

O noua piata digitala internationala dedicata sectorului agricol se lanseaza in Romania

Jucatorii din sectorul agricol vor putea, incepand de astazi, sa comercializeze cereale si alte...

Se planteaza ”fapte bune” la Cralovat, in judetul Timis! Afla cum poti participa

În luna noiembrie, “Plantăm fapte bune în România” va împăduri 37 de hectare în...