Pregătiri de sărbătorile pascale în Timiş: pază cu jandarmi de la antitero şi controale DSVSA

- Advertisement -

Siguranţa cetăţenilor este principala preocupare a autorităţilor din Timiş, care deja au început pregătirile pentru a se asigura că alimentele pe care le pun timişenii pe masă în perioada sărbătorilor pascale sunt de cea mai bună calitate. Planul de măsuri care va fi implementat de Direcţia Sănitar-Veterinară, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a fost făcut public, astăzi, în cadrul unei şedinţe de colegiul prefectural.

„În primul rând, ridicăm nivelul de operativitate al instituţiei noastre, suplimentăm numărul de personal destinat să se ocupe de aceste măsuri. Avem la ora actuală 21 de medici care se ocupă de domeniu. Am făcut instruirile cu ei şi de asemenea am contactat toate primăriile din judeţ şi Pieţe SA, căreia i-am trimis nişte materiale speciale şi le-am transmis ca dacă doresc să ne trimită cereri privind înfiinţarea pe teritoriul pieţelelor de centre de tăiere a mieilor pentru a le putea verifica în timp util şi a le autoriza”, a declarat şeful DSVSA Timiş, Adrian Popa.

Colonelul Nicolae Slev, care conduce Inspectoratul Judeţeand de Jandarmi din Timiş, a informat că şi în acest an jandarmii de la antitero vor ieşi în stradă, pentru a preveni incidentele neplăcute.

„Estimăm la lăcaşele de cult un public numeros. Ca atare, având în vedere şi contextul internaţional nu într-o zonă foarte îndepărtată, ci în Europa, vom pune accent pe activităţi preventive, ca atare, vom acţiona şi cu structura antiteroristă a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, care va fi prezentă la aceste manifestări în scop preventiv, pentru a descuraja eventualele elemente care ar putea să provoace un atac terorist, dar precizez că nu sunt informaţii că România ar fi vizată de asemenea elemente teroriste, numai că locurile unde se adună un număr mare de persoane sunt vulnerabile şi s-a văzut din istorie modul atipic de producere a acestor atentate, folosirea de mijloace auto şi intrarea în mulţime pentru a produce cât mai multe vitime, cred că toate forţele ar trebui să concure la activităţi preventive în acest sens”, a declarat şeful IJJ Timiş.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img