Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Enel România lansează a 8-a ediţie a programului educaţional PlayEnergy. Judeţul Timiş intră în competiţie

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

PlayEnergy este un program educaţional internaţional al grupului Enel, ce vizează informarea şi conştientizarea tinerei generaţii cu privire la domeniul complex al energiei. Tema acestui an este „O călătorie în universul energiei”. În acest program se pot înscrie şcolile gimnaziale şi liceele din cele trei zone în care Enel îşi desfăşoară activitatea: pentru zona Muntenia Sud – Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, pentru zona Banat – judeţele Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş şi pentru Dobrogea – judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Tulcea.

Pentru a participa în competiţie, profesorii trebuie să formeze şi să coordoneze o echipă compusă din maxim 5 elevi din acelaşi ciclu de învăţământ (gimnaziu sau liceu). Proiectele pot fi editate în format electronic sau sub altă formă (machetă, aplicaţii practice, studiu). Şi în acest an, profesorii şi elevii pot primi kitul gratuit PlayEnergy 2014, o serie de materiale cu informaţii despre resursele energetice, despre experimente şi inovaţii din toată lumea, cu exerciţii şi sugestii de proiecte. Aceste kituri educaţionale pot ajuta profesorii în stimularea elevilor de a participa în competiţie, dar şi în explorarea sistemul energetic în joacă, pentru a afla mai multe despre aspectele tehnologice, ştiinţifice şi istorice ale sectorului energetic, dar şi despre inovaţiile şi realizările Enel. De asemenea, website-ul dedicat programului https://playenergy.enel.com, disponibil în toate limbile ţărilor participante, este un instrument esenţial pentru a face legătura între clasele implicate în proiect, unde profesorii şi studenţii pot găsi, printre altele, materiale educaţionale, conţinut multimedia, jocuri şi experimente interactive.

Data limită pentru înscrierea proiectelor în concurs este 30 iunie 2014. După înregistrare, proiectele intră în faza de jurizare regională. Pentru fiecare regiune (Muntenia Sud, Banat, Dobrogea), un juriu format din experţi va selecta primii trei clasaţi pentru fiecare ciclu de învăţământ (3 proiecte pentru gimnaziu, 3 proiecte pentru liceu), în baza mai multor criterii precum relevanţă tematică, creativitate şi originalitate. Juriul regional va putea, de asemenea, să acorde menţiuni speciale ce vor permite accesul la selecţia la nivel naţional. Într-o a doua etapă a fazei de jurizare, dintre toate proiectele selectate la nivel regional, juriul naţional va desemna, conform aceloraşi criterii, primii trei clasaţi din fiecare ciclu de învăţământ. Câştigătorii, atât profesorii, cât şi elevii, dar şi instituţia de învăţământ pe care o reprezintă vor fi premiaţi în cadrul unei gale.

Play Energy este programul educaţional internaţional dezvoltat de Enel în 10 ţări în care grupul activează (Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Italia, Panama, România, Rusia, Slovacia şi Spania), dedicat şcolilor gimnaziale şi liceelor. A fost lansat în 2003 cu scopul de a răspândi o cultură responsabilă de energie în rândul tinerei generaţii. Prin vocaţia internaţională şi abordarea educaţională jucăuşă, PlayEnergy este un proiect unic în România, unde a fost introdus pentru prima dată în anul 2006.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore