Premierul Grindeanu, vizită la şantierul de la Spitalul de Copii, după ce a alocat 7 milioane de lei pentru construcţie: „Sper să se cheltuie, ca să dau și alții”

- Advertisement -

Premierul Sorin Grindeanu a vizitat, astăzi, şantierul noii aripi a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. După ce guvernul a alocat 7 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor, Grindeanu a venit să discute cu conducerea spitalului pentru a-i cere să pună presiune pe constructor.

„Am avut o întâlnire la noua clădire cu cei responsabili pentru construcție. Eu i-am rugat să nu mai meargă în acest ritm. Din 2013 și până acum de la guvern au fost alocate 23 de milioane și au fost cheltuite doar 10 în toți anii aceștia, din diverse cauze. Acum s-au dat cele șapte milioane pe construcție, am înțeles că e ritmul potrivit acum. Sper să se cheltuie, ca să dau și alții pentru că e un proiect important, nu doar pentru Timișoara, ci un proiect important pentru regiune. Spitalul „Louis Țurcanu” e un spital care deservește întreaga regiune. O să îi urmăresc așa cum vor înainta în lucrări, astfel încât să mențină ritmul. (…) În trecut s-au mai alocat și au intrat anumite firme în insolvență și situația vedem care este. Pe mine nu mă interesează ce cauze sunt că s-au proiectat pe cinci nivele, pe șapte, în loc să se termine repede a durat un an proiectarea și acum îmi spuneau cei de aici că nu e chiar cea bună și că mai trebuie să facă niște modificări. Avem un dar la noi în oraș de a face lucruri nu în modul cel mai potrivit, de asta vă spuneam că o să urmăresc când vin acasă odată la o lună sau din două în două săptămâni să văd care e stadiul la spitalul de copii. Se termină în perioada următoare lucrările de structură și o să se intre pe chestiuni în interior. După aceea o parte importantă va fi cea care ține de dotare, dar noi construcția asta dacă vorbeam de lucruri serioase nu putea să înceapă în 2013. Noi suntem în 2017 și lucrurile sunt în stadiul pe care îl vedeți cu toții”,a declarat premierul la Timişoara.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=_lkr3sjbe_Y&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare