Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialFOTO şi VIDEO Prima zi de proteste #rezist, la Timișoara. 3000 de...

FOTO şi VIDEO Prima zi de proteste #rezist, la Timișoara. 3000 de oameni în stradă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Nu vrem să fim o naţie de hoţi – este sloganul sub care, la Timişoara, dar şi în alte mari oraşe din ţară se reiau protestele #rezist. Oamenii sunt chemaţi în stradă să îşi exprime nemulţumirea faţă de modificările pe care PSD vrea să le aducă Legilor Justiţiei. Deocamdată pe Facebook şi-au anunţat participarea peste 3.000 de oameni. Întâlnirea se va da de la ora 19, în Piaţa Victoriei.

„1. Proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen.
Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistrați la Președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția.

2. Luni, Senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării. Urmeaza votul în Senat. Asta înseamna că un borfas, condamnat penal, poate decide soarta romanilor şi îi va reprezenta pe aceştia.” 600.000 pentru Rezistenţă şi Corupția ucide”, au transmis protestatarii pe Facebook.

UPDATE: Aproximativ 3.000 de timişoreni au ieşit în Piaţa Victoriei. Oamenii au venit cu copii sau cu animalele de companie pentru a cere PSD să nu schimbe Legile Justiţiei. Acţiunea a început cu intonarea Imnului României, iar mai apoi au urmat o serie de discursuri care i-au avertizat pe cei din piaţa asupra pericolele schimbării Legilor Justiţiei, dar şi asupra reformelor fiscale pe care PSD vrea să le adopte. Oamenii au scandat „DNA să vină să vă ia”, „Vrem justiţie, nu corupţie” sau „Demisia”. Protestării au plecat acasă în jurul orei 21, dar au promis că vor reveni duminica viitoare, în aceeaşi locaţie, de la aceeaşi oră.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=LU16Kq9-jfM&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Protest în comuna Uivar, după schimbarea pe șest a viceprimarului liberal

Aproape 100 de persoane s-au mobilizat, ieri, în fața Primăriei Uivar, după ce majoritatea...

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată...