Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Prima zi de trafic pe podul Michelangelo. Mult praf, lucrare (provizorie) de mântuială şi maşini… lipsă FOTO/VIDEO

- Advertisement -

După luni de zile de „valuri” şi întrebări de genul „când se va relua traficul?”, azi a venit ZIUA! S-a reluat traficul în Piaţa Leonardo da Vinci, parţial, temporar, etc., etc….

La vreo două ore de la „marea inaugurare aşteptată de sute şi mii şi zeci de mii şi… de şoferi din Timişoara, am trecut prin zonă, chiar dacă accesul este interzis pietonilor. Am vrut să mă conving că timişorenii aşteptau cu sufletul la gură marea deschidere! Ei bine, n-a fost deloc aşa, iar asta se poate vedea din iamginile surprinse la faţa locului.

Două-trei maşini pe sens, pe minut, treceau, în cel mai fericit caz, pe acolo. Ştiu, o să spuneţi că lumea nu a ştut. Păi cum să nu ştie? De vreo două zile scrie presa locală că „marea inaugurare” va avea loc în curând, iar la cum inaugurează dom` primar de vreo lună-ncoace era clar că se va întâmpla!

Trecând peste faptul că maşinile-s puţine, deocamdată, în zonă pietonii n-au voie să pătrundă, din motive de securitate, spaţiul carosabil fiind relativ „subţire”, având loc doar două maşini una lângă cealaltă, fără să mai amintim că noaptea măsurile de siguranţă sunt suplimentate cu semnalizoare cu LED-uri.

Deschiderea provizorie s-a făcut la presiunea timişorenilor, însă şantierul e în toi, ceea ce înseamnă că utilajele constructorilor trec prin această zonă de trafic. Utilajele, la rândul lor, când ies de pe şantier, scot, pe roţi, noroi. Noroi care rămâne pe noul (sau vechiul, depinde de amplasament) asfalt al rutei de legătură între nordul şi sudul Timişoarei. Acesta, odată ce s-a uscat, se ridică sub formă de praf, aşa cum se poate vedea cu ochiul liber în imaginile de mai jos.

Să mai pomenim de felul cum a fost turnatul asfaltul ca maşinile să poată pătrunde în această locaţie? Nu cred că are sens, asta se simte cel mai bine trecând pe-acolo, dar se poate vedea din filmarea aeriană a colegilor de la Eye în the Sky, însă vă lăsăm să constataţi pe „propria piele”. Nu stricau şi câteva marcaje pe asfalt (săgeţi), nu de alta dar în cele cinci minute cât am stat în zonă jumătate dintre şoferi au dovedit o derută totală.

[responsive_youtube

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore