Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Leul, indiferent la modificarea Codului Penal

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cursul euro a coborât de la 4,4530 la 4,4527 lei, într-o şedinţă foarte calmă, în care tranzacţiile s-au realizat la un minim de 4,4510 şi un maxim de 4,4550 lei, iar cotaţiile de la ora 14:00 erau de 4,4510 – 4,4540 lei.

Cursul dolarului american a scăzut de la 3,2361 la 3,2332 lei, ceea ce reprezintă un nou minim începând cu 30 octombrie, evoluţie datorată deprecierii monedei americane faţă de cea europeană. Francul elveţian, care a urcat miercuri la 3,6460 lei, un nou maxim faţă de finalul lui septembrie, cobora la 3,6438 lei. Monedele din regiune înregistrau mişcări diferite faţă de euro. Cea poloneză se aprecia la 4,181 – 4,188 zloţi, însă cea maghiară se deprecia la 302,7 – 303,5 forinţi, semn că investitorii nu sunt foarte mulţumiţi de politica guvernului şi băncii centrale de la Budapesta.

Perechea euro/dolar a crescut miercuri seară la 1,3811 dolari, cel mai ridicat nivel al ultimelor şase săptămâni, ca o consecinţă, conform dealerilor, a repatrierilor de profit ale companiilor din zona euro.

Ieri, euro cobora spre 1,3770 dolari, evoluţie determinată de reducerea, în octombrie, a producţiei industriale din zona euro, care a luat prin surprindere investitorii.

Pieţele continuă să aştepte întâlnirea comitettului monetar al Rezervei Federale americane care se va desfăşura săptămâna viitoare, unde urmează să fie discutat programul de relaxare cantitativă.

În piaţa la termen de la Sibiu, euro se tranzacţiona pe martie la 1,3770 – 1,3799 dolari iar uncia de aur scădea de la 1.256 la 1.239 dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Moneda Naţională, una dintre cele mai stabile din Europa

De două săptămâni şi jumătate, moneda naţională este una dintre cele mai stabile din...

Moneda americană a crescut cu 2,5% săptămâna trecută pe piaţa valutară

Decizia Rezervei Federale americane de a menţine nemodificată dobânda, care se află de la...

Francul elveţian a atins minimul ultimelor opt luni

Perioada analizată a fost una pozitivă pentru leu, acesta reuşind să se aprecieze faţă...