Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalRomânii care au depus bani la CEC pentru a-şi cumpăra o Dacie,...

Românii care au depus bani la CEC pentru a-şi cumpăra o Dacie, acum 23 de ani, vor fi despăgubiţi de stat

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ieri, Camera Deputaţilor a adoptat Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziționării de autoturisme Dacia.

„Românii care au avut depozite la CEC înainte de 1990 şi le-au transferat un an mai târziu la BRD – Groupe Société Générale, în vederea achiziţionării unui autoturism Dacia îşi vor primii banii care li se cuvin după 23 de ani de aşteptare”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall după adoptarea OUG 156/2007 de către Camera Deputaţilor.

„Din cei aproximativ 2.000 de cetăţeni care au de recuperat depozitul transferat la BRD, foarte mulţi s-au adresat direct Parlamentului pentru ca această problemă să se rezolve. După numeroasele solicitări pe care le-am primit pe această temă, am considerat oportună adresarea unei întrebări oficiale (nr.373A/13-03-2013) Ministerului Finanţelor Publice prin care solicitam sprijinul Executivului pentru clarificarea acestei situaţii”, a mai spus deputatul.

Parlamentul şi Guvernul au dat dovadă de o „excelentă colaborare” în rezolvarea unei probleme cu care cel puţin 2.000 de români se confruntă de peste 23 de ani a mai precizat Ana Birchall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare