Nu se lasă! Trei migranţi opriţi, pentru a doua oară, din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

- Advertisement -

Joi, 12 decembrie 2013, în jurul orei 23:50, lucrătorii vamali din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat, în zona de competenţă, un grup de migranţi format din trei persoane de sex masculin, care se deplasa pe jos spre frontiera cu Ungaria.

Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, în vederea clarificării situaţiei. Astfel, s-a stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În cadrul primelor cercetări persoanele în cauză au declarat că nu aveau viză pentru Spaţiul Schengen şi de aceea au recurs la această metodă. Bărbaţii au mai declarat că s-au deplasat cu autoturisme de ocazie până în localitatea Cenad, de unde şi-au continuat călătoria pe jos, peste câmp, până în momentul în care au fost depistaţi de patrula Poliţiei de Frontieră. La verificări s-a constatat că migranţii au mai încercat să iasă ilegal din România în data de 28 noiembrie 2013, prin zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – ITPF Oradea.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img