Valeriu Zgonea: „Consider inacceptabilă manifestarea sub orice formă a antisemitismului”

Date:

“Am luat act cu îngrijorare de situaţia cu totul reprobabilă privind transmiterea, prin intermediul postului TVR 3, instituţie de presă de interes public, a unui colind cu vădită tentă antisemită, în data de 6 decembrie 2013. Consider inacceptabilă manifestarea sub orice formă a antisemitismului şi apreciez că astfel de comportamente trebuie investigate şi sancţionate potrivit prevederilor legale. Am discutat cu preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Ştirbu, despre acest incident şi colegii mei din comisie studiază oportunitatea analizării condiţiilor în care s-a desfăşurat evenimentul. Totodată, îmi exprim speranţa că acest incident derulat la postul public de televiziune nu va împieta asupra relaţiilor trainice dintre România şi Israel”, a declarat Valeriu Zgonea.

„Alegerea colindelor interpretate de Ansamblul «Dor transilvan» a aparţinut Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Cluj. Emisiunea «Alege verde» a fost transmisă în direct pe TVR 3, iar Studioul TVR Cluj nu avea cum să facă o selecţie a repertoriului. Colinda face parte din folclorul arhaic tradiţional şi este inclusă pe un CD care se comercializează în magazinele de specialitate”, se apără Societatea Română de Televiziune.

„A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan, la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară în drum”, spune colindul împricinat.

Foto:presalocala.com

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare