Valeriu Zgonea: „Consider inacceptabilă manifestarea sub orice formă a antisemitismului”

- Advertisement -

“Am luat act cu îngrijorare de situaţia cu totul reprobabilă privind transmiterea, prin intermediul postului TVR 3, instituţie de presă de interes public, a unui colind cu vădită tentă antisemită, în data de 6 decembrie 2013. Consider inacceptabilă manifestarea sub orice formă a antisemitismului şi apreciez că astfel de comportamente trebuie investigate şi sancţionate potrivit prevederilor legale. Am discutat cu preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Ştirbu, despre acest incident şi colegii mei din comisie studiază oportunitatea analizării condiţiilor în care s-a desfăşurat evenimentul. Totodată, îmi exprim speranţa că acest incident derulat la postul public de televiziune nu va împieta asupra relaţiilor trainice dintre România şi Israel”, a declarat Valeriu Zgonea.

„Alegerea colindelor interpretate de Ansamblul «Dor transilvan» a aparţinut Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Cluj. Emisiunea «Alege verde» a fost transmisă în direct pe TVR 3, iar Studioul TVR Cluj nu avea cum să facă o selecţie a repertoriului. Colinda face parte din folclorul arhaic tradiţional şi este inclusă pe un CD care se comercializează în magazinele de specialitate”, se apără Societatea Română de Televiziune.

„A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan, la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară în drum”, spune colindul împricinat.

Foto:presalocala.com

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Ion Răducanu, pe cai mari. A fost ales preşedinte al UNPR!

Uniunea Naţională pentru Progresul României are, de astăzi, un...

Sorin Drăgoi, de la city-manager, la președinte al ACS Poli

După cum Vocea Timișului anunța la începutul lunii iulie,...

Nicolae Robu, președinte unic al PNL Timiș

De acum înainte, PNL Timiș nu va mai fi...

Din aceeași categorie

Categorii Populare