Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primăria a găsit o soluţie de avarie în cazul Colterm! Timişorenii primesc căldură cu porţia, încă o săptămână

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Primarul Timişorei, Dominic Fritz a anunţat în urmă cu puţin timp că a găsit o soluţie de avarie în cazul Colterm. Astfel, timişorenii vor avea încă o săptămână căldură şi apă caldă.

Fritz spune că a fost găsit un alt furnizor de gaz, iar în cursul zilei de astăzi va fi semnat contractul. Din această seară, societatea de termoficare Colterm va fi din nou racordată la gaz. Va funcţiona însă, în sistem de avarie şi va fi livrată căldură noaptea pentru clienţii casnici, în timp ce în spitale va fi furnizat agent termic încontinuu.

Am reușit să găsim o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan. În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcționarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere„, transmite primarul Dominic Fritz.

Reprezentanţii Primăriei spun că încă mai lucrează pentru găsirea unor soluţii, pentru a asigura căldură şi apă caldă timişorenilor pe tot parcursul iernii. Crede însă în continuare că ar trebui găsită şi o soluţie naţională.

Continuăm să lucrăm pe mai multe variante de soluții pentru ca timișorenii abonați la Colterm și spitalele să aibă în această iarnă căldură și apă caldă. Susținerea din partea bugetului de stat va trebuie să joace un rol important, acest lucru fiind valabil pentru toate companiile de termoficare din România. Urmează o perioadă grea pentru toți din cauza creșterii prețului la gaz și energie electrică și facem tot ce putem la nivel local și național să o trecem cu bine. Costuri însă vor fi, pentru toți, iar Timișoara a fost un semnal de alarmă. De aceea este necesară o soluție națională care să sprijine și consumatorii cu centrale proprii și pe cei conectați la sistemele publice de termoficare. Devine din ce în ce mai clar că putem să depășim această criză prin solidaritate, dialog pe soluții comune și sinceritate față de cetățeni„, mai spune Dominic Fritz.

4 COMENTARII

  1. Haideti sambata, 30 octombrie, ora 18, fiecare cu o lumanare aprinsa in mana, in Piata Operei si apoi in mars prin fata primariei si la noua casa a domnului primar ca sa ne manifestam ca ne mor copiii si rudele de frig atat in spitale cat si in locuinte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare