Primăria a găsit o soluţie de avarie în cazul Colterm! Timişorenii primesc căldură cu porţia, încă o săptămână

- Advertisement -
Primarul Timişorei, Dominic Fritz a anunţat în urmă cu puţin timp că a găsit o soluţie de avarie în cazul Colterm. Astfel, timişorenii vor avea încă o săptămână căldură şi apă caldă.

Fritz spune că a fost găsit un alt furnizor de gaz, iar în cursul zilei de astăzi va fi semnat contractul. Din această seară, societatea de termoficare Colterm va fi din nou racordată la gaz. Va funcţiona însă, în sistem de avarie şi va fi livrată căldură noaptea pentru clienţii casnici, în timp ce în spitale va fi furnizat agent termic încontinuu.

Am reușit să găsim o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan. În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcționarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere„, transmite primarul Dominic Fritz.

Reprezentanţii Primăriei spun că încă mai lucrează pentru găsirea unor soluţii, pentru a asigura căldură şi apă caldă timişorenilor pe tot parcursul iernii. Crede însă în continuare că ar trebui găsită şi o soluţie naţională.

Continuăm să lucrăm pe mai multe variante de soluții pentru ca timișorenii abonați la Colterm și spitalele să aibă în această iarnă căldură și apă caldă. Susținerea din partea bugetului de stat va trebuie să joace un rol important, acest lucru fiind valabil pentru toate companiile de termoficare din România. Urmează o perioadă grea pentru toți din cauza creșterii prețului la gaz și energie electrică și facem tot ce putem la nivel local și național să o trecem cu bine. Costuri însă vor fi, pentru toți, iar Timișoara a fost un semnal de alarmă. De aceea este necesară o soluție națională care să sprijine și consumatorii cu centrale proprii și pe cei conectați la sistemele publice de termoficare. Devine din ce în ce mai clar că putem să depășim această criză prin solidaritate, dialog pe soluții comune și sinceritate față de cetățeni„, mai spune Dominic Fritz.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img