AcasăStiriAdministratiePrimăria unui oraş din judeţul Timiş a câştigat premiul pentru "Faţada anului...

Primăria unui oraş din judeţul Timiş a câştigat premiul pentru „Faţada anului 2013”. Vezi despre ce oraş este vorba

Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” din Bucureşti a organizat concursul Faţada Anului 2013 care a cuprins trei categorii: Clădiri de locuit, Clădiri comunitare şi Restaurare, reabilitare. Premiul I pentru clădirile restaurate sau reabilitate a fost acordat unei Primării din judeţul Timiş.

64 de proiecte din toată ţara şi din Republica Moldova, au fost înscrise în concursul „Faţada anului 2013”. Primăria municipiului Lugoj a obţinut Premiul I pentru cea mai frumoasă faţadă la categoria „Restaurare, reabilitare”.

„Iată că nu doar la transportul în comun suntem primii pe ţară, ci şi la arhitectură. Este o mare surpriză, nu credeam că avem vreo şansă, dar iată că juriul ne-a acordat nouă premiul I”, a declarat primarul oraşului de pe râul Timiş – Francisc Boldea.

Premiile II şi III la aceeaşi categorie au fost obţinute de Liceul „Marton” din Miercurea Ciuc, respectiv sediul firmei „Cristimar Ella” din Bucureşti. La categoria „Case de locuit”, câştigătoare au fost imobile din Snagov, Timişoara şi Bucureşti. Pentru „Clădiri Comunitare” au fost acordate doar două premii: locul II, ocupat de Biblioteca Kajoni din Miercurea Ciuc şi locul III de Pensiunea turistică Global Proiect din Focşani.

Primăria Lugoj a fost reabilitată de firma lugojeană Matcon. Contractul s-a încheiat în 2010, valoarea lucrărilor ridicându-se la 715.049 lei, scrie Redeşteptarea Lugoj

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente