Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentPrimul concurs de tir cu arcul tradiţional se va desfăşura la Timişoara

Primul concurs de tir cu arcul tradiţional se va desfăşura la Timişoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Clubul TM Archery, singurul club de tir cu arcul din Timișoara, alături de Federaţia Română de Arc Tradiţional şi Field organizează în perioada 3-5 mai 2014 Historical Grand Prix 2014 – 1st leg . Acesta este primul concurs de tir cu arcul tradițional organizat în Europa Centrală și de Est unde se întrunesc toate probele de la campionatul mondial de arc tradiţional din Coreea – cel mai complex concurs de tir tradiţional din lume.

Cele două zile de competiţie constau în câte o rundă pe zi, a câte 12 probe. Prima rundă presupune următoarele probe, cu tir la : pendul, țintă rotativă (Cehia), lansator vertical, țintă rotativă cu 3 spoturi – ”Capra cu trei iezi”, ținta butaneză, ținta turcească, ținta japoneză – Kasumi Mato, forest roving, traseu călare (școala coreeană), ținta Ulise, ținta 2D ”Sfoara”, ținta ”Stâlpul caznelor”. Probele din cea de-a doua zi de concurs sunt țintele: kings retreat, ținta mongolă, ținta ”roata norocului”, lansator rabbit, ținta coreeană Daesang, ținta animal 3D mistreț, ținta animal 3D lup, ținta animal 3D wolverina, ținta animal 3D iepure, ținta animal 3D șacal, ținta cilindrul rotitor, ținta ”în retragere”. Fiecare rundă începe la ora 9:00. Distanța de tragere diferă în funcție de țintă, cea minimă fiind de 5 m, iar cea maximă de 145 m.

Competiţia este destinată arcaşilor de pe meleaguri româneşti sau străine, de toate vârstele. Ţinuta participanţilor trebuie să fie una tradiţională, reprezentativă perioadei în care s-a folosit arcul acestora. Categoriile de arcuri participante sunt: horse bow, historical longbow, modern longbow, arc din materiale naturale, recurve tradițional (lemn) şi la categoriă deschisă se pot înscrie cei care dețin arcuri moderne cu dispozitive de ochire și/sau tragere, arcuri moderne fără dispozitive suplimentare și arcuri compound.

Pentru spectatori, intrarea este liberă. La finalul fiecărei zile, instructorii TM Archery le pot oferi lecții gratuite în măsura disponibilității lor. Acest concurs de tir cu arcul este un concurs de field și va avea loc în poligonul oficial, situat în arena de agrement din Strada Polonă, numarul 26.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare