Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Proiect pilot pentru creşterea de câini însoţitori pentru ORBI, în România

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Anul trecut, în Parlament, a fost votată legea care prevede dezvoltarea unor servicii de asistenţă vie pentru nevăzători. Câinii însoţitori reprezintă un sprijin real pentru persoanele cu dizabilităţi. Vom demara, prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD), un proiect pilot prin care să creştem numărul de câini însoţitori. De asemenea, ANPD are toată susţinerea Ministerului Muncii pentru transpunerea legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități”, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

În cadrul întâlnirii, ministrul a mai menţionat că, împreună cu programul pilot, se va demara o campanie de informare care să promoveze prevederile Legii nr. 55/2014 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu accent pe partea care reglementează câinii însoţitori. ”Recunosc faptul că multe companii, magazine, instituţii publice, nu cunosc reglementările legii şi astfel se creează o serie de probleme. Vom pregăti o campanie de informare care să se deruleze împreună cu proiectul pilot”, a explicat ministrul.

Preşedintele Federaţiei Europene a Câinilor Însoţitori pentru Persoanele Nevăzătoare, David Adams a precizat că ”programul câinilor însoţitori reprezintă o metodă extrem de utilă pentru reintegrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate şi că anual se fac progrese însemnate, însă este foarte important ca programul să fie sprijinit de către autorităţi”. De asemenea, Camelia Platt, director executiv al fundației Light into Europe, a apreciat soluţia propusă de ministrul Muncii privind demararea unui proiect pilot pentru creşterea numărul de câini însoţitori.

Foto:huffingtonpost.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Nesimțire și IGNORANȚĂ! Ministrul Rovana Plumb, cu BMW-ul parcat pe interzis și roțile blocate, în parcare la Mall FOTO

După ce cu numai câteva zile în urmă vă prezentam o imagine care demonstra...

Ministerul Muncii anunță extinderea programului de ajutorare cu alimente din partea UE. Unde se împart ajutoarele la Timișoara

Dacă în 2013 beneficiau doar 2,6 milioane de persoane, de acum numărul total va...

Ministrul Mediului care a inițiat ”timbrul de mediu” are o mașină înmatriculată în Bulgaria, pentru a NU PLĂTI… timbrul de mediu

Cea care a introdus forma actuala a ”Timbrului de Mediu”, fosta taxă de primă...